Domovina

Kolakušić-Sinčić-Lovrinović-MOST. Krenu li zajedno, vrlo je vjerojatno da će im se usput pridružiti i drugi. A onda je jasno da će HDZ teško ostati na vlasti

U Bruxellesu su zajednički jezik pronašli Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić, koji je još uvijek čelnik Živog zida. Iako su veliki mediji njima zatvoreni, o podršci građana dovoljno govore društvene mreža na kojima imaju stotine tisuća sljedbenika.

Naime, daleko od potkupljenih tzv. mainstream medija sve više jača grupacija koja će, po svemu sudeći, u narednim godinama Plankovićevom HDZ-u itekako zagorčati politički život i učiniti da mu slijedeći parlemantarni izbori ne prođu glatko.

I Sinčić i Kolakušić od prvog trena kritiziraju sve HDZ-ove poteze te nude viziju Hrvatske u kojoj neće biti nametanja cijepljenja, covid mjera, putovnica, besramnog kršenja ljudskih sloboda a pogotovo će naglasak biti na iskorjenjivanju političke korupcije. Dok primjerice raspadajući SDP podržava HDZ-ov plan cijepljenja i covid potvrda, Kolakušić i Sinčić mu se oštro protive. Tim više što Kolakušić dobro poznaje hrvatski pravosudni sustav koji vapi za reformama. Oboje najavljuju povratak u Hrvatsku prije izbora.

Kolakušić i Sinčić imaju potporu prof. Ivana Lovrinovića

Kolakušić i Sinčić imaju potporu prof. Ivana Lovrinovića

S njima mišljenje dijeli i do jučer parlamentarna stranka Promijenimo Hrvatsku, koju vodi prof. Ivan Lovrinović.

Oni djeluju u Hrvatskoj i od početka covid krize na okruglim stolovima okupljaju stručnjake, kojima su mainsteram mediji zatvoreni, a koji o koroni i HDZ-ovim mjerama misle drugačije. Zbog toga im se ovih dana, doznajemo, pridružuje sve veći broj ljudi.

Uz to, prof. Lovrinović je ekonomist koji se ne boji ustati protiv banaka i financijskog sustava, koji je posložen tako da uspješno pljačka hrvatskog čovjeka. Jedan je od rijetkih koji od prvog dana kritizira Plenkovićev plan brzog uvođenja eura.

Ako se ovom, sve jačem bloku, pridruži i MOST, čiji zastupnici jedini prkose covid mjerama kao i ubrzanom uvođenju eura, Plenković bi mogao dobiti opasnog političkog takmaca. MOST-ovci su naučili lekciju nakon što su bili na vlasti s HDZ-om i dobro znaju o kakvoj se stranci radi.

Marin Miletić se na Facebooku redovito ‘obračunava’ sa Stožerom, a Miro Bulj kritizira nametnute mjere. Bračni par Raspudić puno je blaži što se primjerice cijepljenja tiče, ali su protiv bilo kakvog nametenja te zagovaraju pravo svakog pojedinca na izbor.

Cijela ova grupacija imati će problema s nažalost potkupljenim mainstream medijima, koji će za razliku od njih podržavati stranke poput ‘Možemo!’. Isti taj Možemo istovremeno podržava HDZ-ove covid mjere i promovira obvezno cijepljenje. Za njihove će kapacitete Grad Zagreb biti i previše, te ih ne treba očekivati na nacionalnoj razini.

Stoga će u narednim godinama biti izuzetno zanimljivo pratiti kako će se odviti eventualna suradnja na relaciji Kolakušić-Sinčić-Lovrinović-MOST. Krenu li zajedno, vrlo je vjerojatno da će im se usput pridružiti i drugi. A onda je jasno da će HDZ teško ostati na vlasti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button