VideoZanimljivosti

Je li moguće da su o cjepivu ovo znali a prešutili su?

Koliko znamo o cjepivu protiv Covida 19? Koliko su zapravo sigurna cjepiva koja se trenutno ubrizgavaju ljudima diljem svijeta? Postoje li još uvijek sumnje unatoč uvjeravanjima virologa-gurua malog ekrana o sigurnosti cjepiva? U posljednjoj epizodi Non è l’Arena, programa koji je vodio Massimo Giletti i emitira se na talijanskoj televiziji La7, gostovali su endokrinolog Giovanni Frajese i virolog Fabrizio Pregliasco. Evo što je dr.Frajese kazao po pitanju genotoksičnosti cjepiva protiv Covida 19:

”Dakle, čitam notu EMA i AIFE, koja kaže da se smatra da komponente cjepiva mRNA ne predstavljaju nikakvu potencijalnu genotoksičnost, stoga nisu napravljene niti studije o kancerogenezi, niti o genotoksičnosti, zato jer se pretpostavlja da te komponente ne smiju imati takvu reakciju. Ali postoji zato jedna problematika koja je nastala iz novih podataka koji su izašli.

Odnosno, jednu studija o genotoksičnosti – siguran sam da prof. Pagliasco to zna – Moderna je nedavno uradila studiju kako bi se vidjelo postoji li kakav oblik reakcije. Ono što je proizašlo iz te studije, koja je malo posebna, iz razloga što je urađena koristeći drugi RNA u odnosu na onaj koji se nalazi u cjepivima, konkretno RNA 1706 umjesto 1273…..”

Voditelj Giletti  je tu prekinuo Frajesa iz razloga što iznosi previše tehničkih podataka te zamolio da jednostavno objasni što ne štima?

”Stvar koja ne štima je da iz dokaza genotoksičnosti Moderne, a sama farmaceutska tvrtka kaže da postoji slaba akcija genotoksičnosti, što znači da je akcija geotoksičnosti moguća i trebalo bi je danas proučavati s posebnom pažnjom, jer genotoksičnost znači rak i znači druge mogućnost koje prof. Pegliasco poznaje bolje od mene. Prije nego što dajemo takve stvari djeci, posebice adolescentima, s rizikom da postoji takva tipologija problematike, ja mislim da je odgovornost EME, AIFE i Vlade da uradi studije koji su neophodni kako bi svi postali spokojni.”

Voditelj Giletti zamolio je dr. Frajesa da objasni, na sintetičan i praktičan način, što predstavlja genotoksičnost u cjepivu? No, dr. Frajese je ustupio riječ virologu Fabriziu Pregliascu koji je, za razliku od dr. Frajesa, posebno prisutan u masmedijima. Evo što je on odgovorio:

‘ Genotoksičnost je akcija koja može determinirati promjene DNA, koje potom mogu imati nastavne posljedice i prouzrokovati rak i ne samo, već i druge promjene. Ali za koliko godina bi nam takve studije mogle dati definitivne rezultate? Vi u praksi kažete nije se smjelo upotrijebiti cijepljenje pored izvanrednog stanja i brojnih prethodnih studija na RNA, da je potom studiji napravljen na mRNA, 253 ili 1572, ali sve smo to već dobro znali. Stvarno su to elementi koji trebaju biti produbljeni, koji trebaju biti uključeni, ali ne da se uveličavaju potencijalne negativnosti u odnosu na dokazanu efikasnost”.

Iznimno važno!

Pogledajte video u kojemu dr. Lošo iznosi svoja znanstvena otkrića o mRNA cjepivima…

Naš međunarodno ugledni molekularni biolog dr. Tomislav Domazet Lošo demistificira veliku neistinu na kojoj se temelji mRNA vakcinologija a to je pseudoznanstveni i medijski mit da se mRNA molekule ne mogu ugraditi u ljudski genom!

Izvor: crodex.net / ivijesti

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button