Svijet

Velika Britanija: urušavanje pravosudnog sustava zbog suprotstavljanja LGBTQ pokretu

Velika Britanija postaje zemlja u kojoj se pravna sigurnost ubrzano srozava na razinu koju imaju totalitarna društva poput Sjeverne Koreje ili koju je imala Jugoslavija. U Velikoj Britaniji jedan dan možete biti suosnivač uspješne tvrtke, a drugi dan zbog krivog tvita biti potjerani iz te iste tvrtke – na zahtjev LGBT aktivista.

Suosnivač glazbene produkcijske tvrtke sa sjedištem u Londonu “uzet će pauzu” od svoje uloge nakon što je na društvenim mrežama podržao aktiviste za prava žena Grahama Linehana i J. K. Rowling te se suprotstavio potencijalnoj štetnosti tzv. “rodne tranzicije” odnosno “promjene spola” među djecom, osobito među onom koja imaju dijagnosticiran autizam, navodi narod.hr.

Spitfire Audio, engleska tehnološka tvrtka koja stvara zbirke uzoraka koje se koriste za glazbenu produkciju, objavila je u utorak izjavu u kojoj se ispričava za nedavne komentare koje je u osobnom svojstvu objavio njezin suosnivač, Christian Henson.

Slika: Ništa njima ne znači Božja objava – oni su iznad… / Foto: snimka zaslona

U sada izbrisanom tvitu, Henson je objavio sljedeće:

Kao roditelj, ne mogu više držati jezik za zubima o ovome. U potpunosti podržavam Glinner i J. K. Rowling. Molim vas pogledajte ovo. Ako imate malu djecu, to je vjerojatno u vašoj pošti. Ako imate autističnu djecu, vjerojatno je već na vašem otiraču.”

Henson je podijelio video s Youtubea koji je nedavno objavio Graham Linehan, zvani Glinner, tvorac filmova “Father Ted” i “The IT Crowd”, koji je kazao da je bio žrtva kulture otkazivanja nakon njegove podrške pravima žena i zabrinutosti oko učinka rane “transrodne intervencije” za djecu.

people holding flags during daytime
Slika: Suosnivač Spitfire Audia Christian Henson izgleda da je platio cijenu za solidarnost s aktivistima za prava žena, nakon što je izvršni direktor tvrtke Will Evans potvrdio u utorak da će Henson “uzeti pauzu” od tvrtke jer “razmišlja o tome kako krenuti naprijed.” / Foto: pixabay

Sukob lezbijskih aktivistica i transrodnih aktivista

U videu Linehan potiče gledatelje da potpišu peticiju kojom iskazuju solidarnost s autoricom Harryja Pottera, J. K. Rowling, koja je primila pisma puna mržnje, kao i prijetnje smrću i silovanjem.

Christianov tvit je povrijedio našu zajednicu”, stoji u poruci Evansa. “Razumljivo je da se to odražava na Spitfire Audio, njegove suradnike i zaposlenike. Duboko mi je žao zbog toga; naporno smo radili da budemo svjetionik za industriju i imamo odgovornost da budemo bolji.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button