Domovina

Evo kako je Noah Kraljević podržala Plenkovićevo nametanje Istanbulske konvencije

Zanimljivo, Noah Kraljević i, kako izgleda, Ivona Kraljević bile su jedne od onih koje su dale jasnu podršku Plenkovićevom nametanju Istanbulske konvencije.

Osmero Hrvata osumnjičenih za trgovinu ljudima zatražilo je u utorak pred sudom u Zambiji da ih se pusti uz jamčevinu i omogući obrana sa slobode, o čemu će sud odlučivati u četvrtak, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Suđenje se odvija u gradiću Ndoli nedaleko od granice s DR Kongo.

Posebno je zanimljivo istaknuti da se među osumnjičenima za trgovinu ljudima nalaze osobe povezane s ekstremno lijevom strankom Možemo, a koje su 2018. podržale Plenkovićevo nametanje Istanbulske konvencije kojom se pod krinkom zaštite žena nameće rodna ideologija, a posebno se udara na brak, obitelj i obiteljske vrijednosti.

Snimka zaslona

Utvrditi eventualnu povezanost osumnjičenika s političkim akterima u ovom je slučaju vrlo važno, jer provedba cijele operacije ‘posvojenja’ ne bi bila moguća bez suradnje hrvatskih institucija“, upozorila je ugledna novinarka i kolumnistica Višnja Starešina.

Tako su među uhićenima “transrodna” Noah (vijećnik stranke Možemo na Trešnjevci) i Ivona Kraljević (koja radi u Hrvatskom narodnom kazalištu) uhićeni s djetetom starim tri godine, Zoran Subošić, gitarist Hladnog piva, i njegova supruga Azra (zaposlenica Ustavnog suda) uhićeni s djetetom starim tri godine. Riječ je o glazbenom sastavu koji je sa svojim vođom Milom Kekinom percipiran kao zaštitni znak aktivistčko-političke-platforme Možemo (bio je i na listi Možemo na parlamentarnim izborima) dok je Kekinova supruga Ivana Kekin zastupnica Možemo u Hrvatskom saboru.

Noah Kraljević podržala Plenkovićevo nametanje Istanbulske konvencije

Foto: narod.hr

Kao što je udruga U ime obitelji upozoravala 2018. godine uoči ratifikacije kontroverzne Istanbulske konvencije da ratifikacija nije u interesu ni žrtava nasilja ni građana Republike Hrvatske, da se ključne mjere već nalaze u hrvatskim zakonima, da će se potpisivanjem tog ugovora Hrvatskoj nametati rodna ideologija, da će se sukladno Istanbulskoj konvenciji oko milijardu kuna svake godine iz proračuna izdvajati za različite udruge, a da ne znamo na koji način sredstva koja se već sada izdvajaju doprinose zaštiti žena i, što je najspornije, da će Istanbulska konvencija biti iznad zakona i Ustava RH te će hrvatsko pravosuđe, zakonodavstvo, javne politike i financiranje udruga kontrolirati i nadzirati proizvoljno međunarodno tijelo GREVIO – a sve se to nakon ratifikacije i potvrdilo.

Unatoč masovnim prosvjedima diljem Hrvatske protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ne samo da je predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Konvenciju odlučio ratificirati nego su istu potvrdili svi saborski zastupnici HDZ-a osim njih 14 i to uz pljesak zastupnika SDP-a.

Zanimljivo, Noah Kraljević i, kako izgleda, Ivona Kraljević bile su jedne od onih koje su dale jasnu podršku Plenkovićevom nametanju Istanbulske konvencije.

U videu koji je Noah Kraljević objavila na Facebooku vidi se držanje transparenta s podrškom “za ratifikaciju Istanbulske konvencije”:

I kamera Dnevnika Nove TV zabilježila je par Kraljević na balkonu u zagrebačkoj ulici Franje Račkog na 2,12 minuti VIDEA

Podrška Kraljević Istanbulskoj konvenciji vidi se i na Facebook stranici Eugen Jakovčić kroz komentar Noah: “Uh koliko mržnje i bijesa u tim ljudima, zastrašujuće, a još da su znali da sam baš ja “rodna ideologija”.”

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button