Svijet

UPRAVO: Ruska vojska objavila – ‘Povlačimo se!‘ Rusi bježe u strahu od ukrajinske ofanzive

Ruski državni mediji izvjiestili su da su dva ruska strateška bombardera obavljala rutinske letove iznad Čukotskog mora između Sibira i Aljaske.

“Tijekom leta, posade zrakoplova dugog doleta obavile su dopunu gorivom u zraku”, citirala je ruska novinska agencija TASS rusko ministarstvo obrane.

Rusko ministarstvo obrane priznalo povlačenje svojih snaga

Nakon što su u petak objavili da su ukrajinske snage izvele 26 napada u smjeru Soledara te da je u napadu sudjelovalo više od 1.000 vojnika i do 40 tenkova duž cijele bojišnice u dužini od preko 95 kilometara i da su svi napadi odbijeni, u ruskom ministarstvu obrane priznali su da su se njihove snage povukle iz područja sjeverno od Bahmuta.

Ruske snage su se povukle u jednom području iz, kako je navedeno, taktičkih razloga.

Kako proizlazi iz objave ministarstva, radi se o povlačenju na “povoljnije položaje” u blizini akumulacije Berkhivka sjeverozapadno od Bahmuta.

“Kako bi se povećala stabilnost obrane, postrojbe Južne skupine ruskih trupa zauzele su liniju u smjeru Maloiljinovke”, navodi se u dnevnom izvješću Ministarstva. Taj bi potez, kako se navodi, omogućio ruskim snagama da iskoriste “povoljne uvjete akumulacije Berkhivka”, kako se navodi, ali to zapravo potvrđuje gubitak nekoliko kilometara teritorija od strane ruskih snaga, kako piše CNN.

Rusi bježe iz Mariupolja

Foto: Reddit/Snimka zaslona

Velike prometne gužve zabilježene su jučer poslijepodne na cesti koja vodi od Mariupolja do Novoazovska. Rusi koji su se ‘preselili‘ u Mariupolj boje se protuofenzive ukrajinske vojske te su krenuli natrag u Rusiju, javljaju korisnici na društvenoj mreži Reddit uz fotografiju ogromnih gužvi na navedenom području.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Jutarnji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button