Magazin

ULAZ SLOBODAN: Mnogi Hercegovci će ovo ljeto Hrvatsku zamijeniti Crnom Gorom

Pitanje je koliko će Dalmacija ovo ljeto izgubiti turističkog prihoda ako vlada RH ne ublaži mjere za ulazak, barem za Hrvate sa druge strane granice koji su česti gosti na Makarskoj rivijeri.

Znatan dio žitelja Bosne i Hercegovine, koji tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj ove godine bi mogao promijeniti adresu, te ovo ljeto godišnji odmor provesti u Crnoj Gori. Ta zemlja, za razliku od Republike Hrvatske, za građane Bosne i Hercegovine je otvorena, te nisu potrebni nikakvi tekstovi niti potvrde o cijepljenju onima koji ulaze u Crnu Goru.

Iz svih turističkih agencija navode da je pojačano zanimanje za Crnu Goru. Za tamo ne treba ni test, cijene su povoljne, tako da zanimanja ima”, kažu iz turističkih agencija.
Kako se može vidjeti na društvenim mrežama veliki broj Hercegovaca već ljetuje u Crnoj Gori, a brojni su tamo rezervirali smještaj ovoga ljeta, a ravnaju se logikom da u Crnoj Gori mogu ostati koji dan duže, s obzirom koliko moraju izdvojiti za testiranje da bi otišli u Hrvatsku.
Podsjetimo, Vlada Crne Gore već u travnju ove godine objavila je listu zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u državu bez negativnog PCR testa na COVID-19. Turistima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije dozvoljen je ulazak u Crnu Goru bez obavljenog testa i bez potvrde o izvršenoj imunizaciji. S druge strane Hrvatska već pola godine drži zatvorene granice za susjede, te ni Hrvati s dvojnim državljanstvom ne mogu u tu zemlju bez testa ili potvrde o cijepljenju.
Inače, Bosna i Hercegovina, poput Crne Gore, susjedima omogućava neometan ulazak.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button