Vjera

Danas biti buntovan znači ići u crkvu i biti konzervativac

Legendarni rock pjevač Nick Cave rekao je “danas biti buntovan znači ići u crkvu i biti konzervativac”!
Svjetska paradigma se mijenja. Nekad si bio buntovnik kad si nosio irokezu i rinčicu u nosu! Ljudi su te čudno gledali i zgražavali se kad su te vidjeli.
Danas u ”progresivnom” zapadu si ”čudan” ako ideš u crkvu! Čudan si ako se prekrižiš prije jela u studentskoj menzi! Čudan si ako moliš krunicu! Čudan si ako nisi prevario svoju curu!
Danas su mladi kršćani čuđenje u svijetu!

Sad kad je Zapad, već godinama „nizvodno od kršćanstva“, sve više dolaze do izražaja vrlo uznemirujuća pitanja koja dotiču smisao i svrhu življenja, zapravo ispraznost duše u hedonistički i materijalistički ustrojenim zapadnim društvima. Naime, današnje zapadno društvo ”oslobođeno” svjetonazora Crkve, sklono potrebnim, ali i često besmislenim ljudskim pravima (u odnosu na što?) pojedinaca, zagubljeno je u moru nepotrebnih informacija koje stvaraju privid “znanja” i lažnu sigurnost u materijalnom svijetu, zaklonjeno i od mirisa vjetra i svjetla dana.

Na mjesto Božjeg daha i mističnog utjelovljenja duše u čovjeku našla se cjelokupna anatomija bića koje bi htjelo živjeti zdravo i zadovoljno, međutim, život u suvremenim liberalnim demokracijama postao je plitak i površan, te izgubio osjećaj svrhe.

Zapad se odrekao svog Boga, a na njegovo mjesto odlučio postaviti hedonističko divljanje. Njegove su ga „progresističke“, globalističke elite, u posljednja dva desetljeća, postupno srozale do dna!

Mnogi vjeruju da Europu i zapadnu civilizaciju može spasiti samo povratak korijenima – kršćanstvu i Kristu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Marko Sladoljev

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button