Domovina

“TRANSPARENTNI” TOMAŠEVIĆ SKRIVA PODATKE, A ONDA “PRIČA BAJKE” O TOME KAKO JE USPJEŠAN

Nakon što nam je, zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, odbio prikazati podatke o prikupljanju, oporabi i odlaganju otpada na Jakuševcu, Tomašević je isti dan na konferenciji za novinare izjavio:

“Uspjeli smo smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada za trećinu, koliko znam nijedan grad u Hrvatskoj nije uspio do te mjere povećati odvajanje otpada.”

Ipak, prema javno dostupnim podacima godišnje količine prikupljenog miješanog komunalnog otpada su:

2020.g. = 172.224,54 tona

2021.g. = 173.903,45 tona

2022.g. = 167.547,68 tona

Dakle u odnosu na 2020.g. u 2022.g. (prvoj godini u kojoj je zaživio Tomaševićev “švicarski” način prikupljanja otpada) prikupljeno je svega 3️⃣%, a ne 3️⃣3️⃣% manje miješanog komunalnog otpada.

Tomašević “samo” za 1️⃣1️⃣ x preuveličava rezultate svog “novog načina prikupljanja otpada”. Koliko znam niti jedan gradonačelnik “nije uspio do te mjere manipulirati o povećanju odvajanja otpada u svom mandatu”.

Prava istina je da “novi” model nije donio značajnu (ako ikakvu) korist u prikupljanju i gospodarenju otpadom, ali donio je trošak od 10 milijuna eura za plave vrećice koje se aktivno NE prodaju pa ih se tako može naći i u dućanima u okolnim gradovima jer dućani u Zagrebu ostaju bez polica za pohranu!

Izvor:Trpimir Goluža/zagreb24.info

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button