Magazin

TEREZA KESOVIJA (Video): Pjesma za Petrinju

Tereza Kesovija bila je među prvima koji su pohitali u Banovinu nakon strašnog potresa, a gotovo da joj je uspjelo proći neprimijećeno. Ono što je tamo vidjela nije zaboravila, te je Petrinji posvetila snažnu pjesmu.

Prije godinu dana, točno u 12:19 sati područje Banovine pogodio je razoran potres, a fotografije i snimke stradalog područja rijetke su ostavili ravnodušnima. Mnogi su tad pohitali pomoći stanovnicima ovog područja, a među prvima se našla naša glazbena diva Tereza Kesovija.

Tereza Kesovija,
Tereza je u Banovinu otišla potiho, bez kamera i bez objava na društvenim mrežama, gotovo da bi se provukla neopaženo da se nije našao netko tko je dojavio medijima da se pjevačica nalazi u Majskim Poljanama i pomaže ljudima. Foto: Facebook

Novinari su je uspjeli dobiti tek drugi dan, a tada im je nevoljko potvrdila da je zaista tamo, no naglašavala je da ne želi nikakvu promidžbu, navodi story.hr.

Nisam bitna ja. Mogu vam ispričati svoju ispovijest, ono što sam vidjela i doživjela, dati opis stanja stvari u najteže pogođenom području. Želim da se što prije pomogne tim ljudima, da se čuje za njihove bolne sudbine i teške životne uvjete. Želim da netko digne spomenik glinskoj dogradonačelnici Branki Bakšić Mitić koja ga je svakako zaslužila koliko radi. Ona je čovjek iz naroda koji trpi. Želim da se čuje za ove ljude, da premijer poduzme prave korake…’, rekla je tada za medije Tereza, koja je u Banovinu otišla s prijateljicom Goranom Miljević, noseći unesrećenima hranu i osnovne potrepštine.

Govorila je tad puno o situaciji na terenu i o susretima s ljudima koji su je posebno dirnuli, a ono što je vidjela nije zaboravila. Nedavno je Tereza svoje fanove na Instagramu iznenadila moleći ih za pomoć da pronađe jedan mladi par koji je upoznala upravo u Banovini i čija ih je nesebična pomoć drugima posebno dirnula.

‘Dragi moji Instagram prijatelji i pratitelji. Trebala bi, što prije, doći do kontakta ovog mladog bračnog para, čini mi se da su rekli da su iz Makarske a koje sam slučajno srela u u prvim danima siječnja ove godine na blatnom putu, u potresom razrušenoj Banovini, gdje su nesebično pomagali promrzlom i prestrašenom stanovništvu. Ukoliko ih netko s juga države prepozna, molim, javite mi ili porukom ili mailom. Ovo je, naime, jedini način da pokušam doći do njih, a njihova priča mi i dan danas vraća vjeru u čovjeka’, napisala je pjevačica uz njihovu fotografiju.

Par je ubrzo pronađen, a Tereza je tad za Story.hr ispričala nešto više o razlogu zbog kojeg ih je tražila.

Sreli smo se na blatnjavoj cesti, a Gorana i ja smo se nemalo iznenadile kad smo je vidjele u visokoj trudnoći‘, ispričala je Tereza kako je upoznala Gordana i Maru Nadaždin koji su kod kuće ostavili svoje petero djece i požurili pomoći drugima.

Pjesma je puštena je na svim radijskim postajama HRT-a 29.12. na dan stradanja Banovine točno u 12:19 sati, točno u minutu kad je počeo razorni potres. Foto: snimka zaslona YouTube

Ovaj susret je Terezi ostao u sjećanju, te je o njemu pričala redatelju Branku Schmidtu koji snima film o Petrinji.

Rekao je da oni moraju biti dio filma i zamolio me da ih potražim, a oni su pristali sudjelovati‘, kaže Tereza.

Tad nam je otkrila i da je upravo snimila pjesmu koja će biti dio filma, pod nazivom ‘Izgovaram tvoje ime glasno’.

To je jedna lijepa dramatična pjesma koja zvuči kao da se netko obraća voljenoj osobi, a zapravo se obraća voljenom gradu. Odlično je napisana i sjajno aranžirana, a ja sam je sad otpjevala‘, rekla nam je Tereza.

Pjesmu je napisala i skladala Mirna Bićanić, a spot, u sklopu produkcije dokumentarnog filma ‘Petrinja jučer danas sutra Branka Schmidta i Marije Demo, nastao je u suradnji s osnovnim i srednjim školama Petrinje, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama – Bad Blue Boysima, Torcidom, Kohortom i Armadom te stanovnicima Petrinje.

Scenaristi su Marija Demo i redatelj Branko Schmidt, aranžer Goran Kovačić, snimatelj Dario Hacek, a producent Marko Kaić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
story.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button