Magazin

Spremni provoditi sve što im se naloži?

Ne dopusti da postanemo čudovišta boreći se protiv čudovišta.

Društvenim mrežama širi se slika koju je Andrej Plenković, hrvatski premijer podijelio na svom Twitteru. Prvi čovjek Vlade pohvalio se prvim službenim posjetom francuskog predsjednika Macrona, a trenutak fotografije uhvatio je nasmiješena lica čelnih ljudi hrvatske Vlade i Macronove delegacije koji ispijaju vino dok ih uslužuje konobar s maskom. 

Portal liberal.hr žestoko se obrušio na ovu fotografiju u kojoj ističu da je konobar ponižen i koja uistinu puno govori o društvu kojem trenutno živimo.

“Jedina odgovorna osoba na ovoj fotografiji je onaj poniženi konobar u pozadini kojem su stavili masku preko lica. Taj čovjek pošteno zarađuje za život i snosi odgovornost za posljedice svojih pogrešaka, za razliku od ostalih likova na slici”, naveli su liberali.

Učitelj Ivan Pokupec koji već treći dan štrajka glađu jer ga bez covid-potvrde ne puštaju na posao , također je komentirao navedenu fotografiju .Njegov emotivan status donosimo u nastavku:

“OSVETA JE MOJA”, GOVORI GOSPODIN:

A ja bih tako htio da je moja, Bože moj. U trenucima kada glavu promoli stari čovjek, kada vidim ovakve prizore kao na jučerašnjoj fotografiji odebljalih, arogantnih licemjera, kada mi dijete u noći kaže: “Tata, boli me trbuh”, i kroz glavu mi prođe misao: “Što ako ću morati s njim u bolnicu na sedmu operaciju, a nemam papir??”

…Tada se u meni, Isuse moj, javlja čovjek za kojega je naš Marko Francišković igračka za djecu od 0 do 3 godine. Tada mojom glavom prolaze scenariji koji bi bili prestrašni i za scenariste Venoma. Onda te zazivam:

da me spasiš od moga zla,

da ove s fotografije od mene spasiš.

Da se smiluješ braći iz Crkve koji su pilatovski oprali ruke.

Ne od mene, od subraće u svojim redovima, laika u svojim crkvama, mladih u svojim bogoslovijama. Pomozi mi, Gospodine. Jer ja želim da osveta bude moja, želim da starog čovjeka pustiš s lanca, da ih sve zajedno sa sobom odvuče u duboku vodu.

I sram me što to želim, Isuse moj…

Blagoslovi mirom sve koji strahuju od mjera.

Daj ozdravljenje svima koji trpe od bolesti.

Proslavljaj svoje sveto Ime kroz nas slabe.

Očuvaj moje srce, Kralju kraljeva.

Ne dopusti da postanemo čudovišta boreći se protiv čudovišta. Jer pobjeda je Tvoja. Pa neka bude i osveta.

Autor Ivan Pokupec, Facebook objava.

Podsjećamo, kako smo nedavno prenijeli u članku “Škola za diktatore Klausa Schwaba”, kako je i E. Macron je davno “iskuhan” u školi Globalnih vođa sutrašnjice (Global Leaders for Tomorrow) u režiji Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba za koje polaznike se vjeruje da su ti ljudi odabrani zbog svoje spremnosti da rade sve što im se kaže

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button