Domovina

Milanović:Plenkovićev je problem što ne gleda svojim očima

Nakon press konferencije Andreja Plenkovića na kojoj se opet spomenuo predsjednika, Zoran Milanović odgovorio mu je na Facebooku

‘Požalio se danas Plenković, valjda sav uplašen za sudbinu svojih mokrih briselskih snova i želja, da ga partneri iz NATO-a gledaju „čudno“. Zbog toga što hrvatski predsjednik, zamislite, brani interese Hrvatske. Taj vječni diplomat i aspirant na briselske fotelje trebao bi znati, nakon toliko godina povlačenja po europskim hodnicima, kako NATO nema jedan par očiju – kojih se on panično boji – već NATO čini 30 članica, to je 30 pari očiju među kojima su i hrvatske. Plenkovićev je problem što ne gleda svojim očima i bilo bi me briga za njegovu zaslijepljenost karijerom da taj samodopadni varalica ne pokušava i Hrvatskoj zalijepiti flaster na usta i staviti povez na oči. Kako ne bismo vidjeli njegovu izdajničku politiku’, objavljeno je na Facebooku Zorana Milanovića.

Dotaknuo se u statusu i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

‘Kada iz NATO-a priznaju, da citiram, „kako se interesi svih saveznika moraju uzeti u obzir“, onda još jedna dvorska luda iz Plenkovićeve ostave pokvarene robe, Grlić Radman, pokazuju sve razumijevanje svijeta za interese Turske. Jednako kao što i drugi hrvatski politički slijepci, a slušamo ih ovih dana, mrtvo hladno razumiju da Turska ima svoje razloge za ultimatum. Da, ima ih. Ali ima ih i Hrvatska. Ne jednom, Grlić Radman, taj odnarođeni lažov koji već godinama vara svoje sunarodnjake po Bosni i Hercegovini, pokazao je da mu hrvatski interesi nisu poznati. Ali da je spreman biti pun razumijevanja za tuđe, ovoga puta turske, interese dok istovremeno badava rasprodaje hrvatske, e to je za Nobelovu nagradu za izdaju. To su ti „gigantski koraci“, kako reče Plenković danas, u zaštiti Hrvata u BiH. A gigantski su mu jedino u smjeru izdaje hrvatskih državnih interesa i još hitriji u dokazivanju svog poltronstva’,

Podsjetimo, Plenković je na press konferenciji ustvrdio ‘da Milanović ovo radi da bi politički naštetio HDZ-u u Hrvatskoj i u BiH’.

”Nastojim ne slušati i ne pratiti sve što on govori, no on je nažalost izabran na dužnost predsjednika Hrvatske, pa ga vi prenosite. Čak sam dobio signal od kolega da nas je nazvao izdajicama i veleizdajicama i sve druge epitete koje obično koristi. Indikativno je da to, po njegovim kriterijima, govori čovjek koji je aktivno išao u kampanju u Sarajevo agitirati za Željka Komšića, protiv HDZ-a BiH, protiv svih stranaka okupljenih u okviru Hrvatskog narodnog sabora. Niti trunke vjerodostojnosti onog koji u crvenom šuškavcu odlazi u Sarajevo’, poručio je Plenković.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button