Izbor uredništva

Skandalozno ponašanje policije u Splitu : Vezali studenticu jer je odbila nositi masku

Kad nepravda postane zakon , otpor postaje dužnost

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu jučer je došlo do nevjerojatnog incidenta nakon što je žena ,zamislite ,odbila , staviti masku u prostorijama fakulteta.

Kako javljaju iz policije, događaj se dogodio oko 14 sati, nakon što je žena odbila staviti masku iako ju je zaštitar to zamolio te je pozvao policiju.

Policajci su od nje zatražili osobnu iskaznicu kako bi utvrdili identitet, ali ona je to po tvrdnjama policije odbila a nije željela ni izaći iz zgrade fakulteta.

“Obzirom da je ženska osoba bila uporna u svojoj namjeri da ignorira zapovijedi policije, nad njom su uporabljena sredstva prisile – policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli iz prostora”, javlja splitska policija.

Osoba je pružala ”aktivni otpor” onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor, navode iz policije.

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor, navode iz policije.

Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje, dovedena je u službene prostorije.

Žena je nakon privođenja imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama pa je pozvana ekipa hitne medicinske pomoći koja je osobu pregledala i utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu.

“Utvrđen je identitet ženske osobe i nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako je ostvarila obilježja prekršaja, i to iz čl. 47 st. 2. t. 9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici, radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga i nakon čega je puštena iz službenih prostorija”, pišu iz PU splitsko-dalmatinske.

Zar nenošenje maske, koje usput rečeno po svim istraživanjima imaju minimalan utjecaj na širenje virusa, zahtijeva vezivanje i privođenje? Zar smo došli da ljude koji se u biti ponašaju normalno tretiramo kao teroriste?

Za sve koji nisu baš shvatili da malo ponovimo gradivo, jer očito neki nikako da potpuno savladaju osnove, koje su vrlo jednostavne. Nikakve mjere, nigdje u svijetu, nisu dale nikakav rezultat. Činjenica i to statistička. Najoštrije mjere su čak donosile i najveće brojke.

Dakle ništa od toga ne radi, osim što uništava živote, poslove i psihu. Mnoge države su ukinule sve mjere i više ih nikada neće uvesti jer znaju da je to besmisleno i suludo. Bez obzira na visoke ili niske dnevne covid brojke, bolesti se mora pristupati klasično, kao i prije. Tretirati covid poput gripe i naučiti živjeti s njim.

U protivnom ćemo imati totalitarizam gdje ćemo zatvarati ljude jer, zamislite, ne nose masku? Što je sljedeće?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button