Kultura

OTETI OD ZABORAVA -91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA

Naša djeca ne znaju nabrojiti ni pet heroja Domovinskog rata - knjiga 'Oteti od zaborava - 91 heroj Domovinskog rata' to će promijeniti

Knjiga OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA mlade autorice Roberte Kljenak je čvrsta brana zaboravu istine o stvaranju Domovine Hrvatske

Kako navodi autorica:„Pisanje knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA bila je duga vožnja neizvjesnim cestama i ulazak u ljudsku psihu dublje nego što sam ikada otišla. Razgovarati s herojima iz Domovinskoga rata kako bih utkala njihove priče u knjigu OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA, za mene je bilo potresno i tužno jer Domovinski je rat uzeo i promijenio brojne dobre ljude, a samim time i osiromašio brojne obitelji.

Ne želim dopustiti, stoga, da vrijeme njihovu žrtvu odlikuje kolajnom zaborava jer je zaborav istih, odsutnost naklonosti, pravde, povjerenja i dobrohotnosti, ne samo institucija i sustava, nego i svakog pojedinca ponaosob. Upravo stoga, borim se za to da snažne istine naših heroja iz obrambenoga Domovinskoga rata odjekuju svačijim mislima.

Da to nisu samo prazne priče nego i realizirani ciljevi, svjedoči i knjiga OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA koja je čvrsta brana zaboravu zbog čega vrijedno radim i na nastavku iste.

Sretna sam što je godinu dana nakon izlaska knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA ista, na moju čast i radost, iznimno dobro prihvaćena. Jako sam zahvalna za podršku svih mojih čitatelja diljem Republike Hrvatske, ali i svijeta.

Hvala im što su knjigu OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA učinili posebnom i što iz dana u dan, sve više svjedoče o tome da knjiga nije obična i beznačajna.

Često ju, nakon čitanja, prokomentiraju rečenicom da su Hrvati uspjeli ono što ostali narodi nisu i svjesni su, stoga, da im je u toj bitci, Svevišnji Gospodin bio i suborac i zaštitnik.

Nažalost, unatoč tome, svjedoci smo višegodišnjega nepravednoga odnosa prema hrvatskim herojima te obrambenome i oslobodilačkome Domovinskom ratu. Upravo stoga, važno je da im sami odajemo počast.

Čitanjem knjige Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskoga rata i prenošenjem svih pročitanih informacija na naše obitelji, prijatelje, poznanike, ali i one koje ova tema ne zanima te prema istoj nemaju poštovanja, čuvamo istinu o najznačajnijim danima ponosa i slave hrvatskoga naroda.

Ispunimo, stoga, našu misiju. Stisnimo gas i čitanjem knjige Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskoga rata krenimo cestama povijesti kako bi, iz dana u dan, upoznavali stvaratelje Domovine Hrvatske te ih, poneseni domoljubnim ozračjem koje u knjizi vlada, zajedno oteli od zaborava.

Još uvijek se borim za svoj cilj da knjiga OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA uđe u obrazovni sustav kao obvezna školska lektira i postane priručnik udžbenicima iz povijesti.

Svjesna sam da se sve što vrijedi, ne dobiva lako, i upravo stoga, za taj ću se cilj boriti bez posustajanja, odustajanja i predaje jer želim da knjiga OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA baš poput stabla pusti svoje korijenje u školski obrazovni sustav kako bi sve sadašnje i buduće generacije učenika znale tko je i kako, imenom i prezimenom branio, obranio i stvorio jedinu nam Hrvatsku.

Nažalost, zbog problematične situacije s COVID-19, tijekom 2020. godine nisam organizirala niti jednu promociju. Unatoč tome, smatram da je knjiga OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA otporna na zaborav zbog čega na ovu poteškoću ne gledam kao na prepreku za očuvanje istine, nego kao na još jači motiv da ne dopustim da traume, rane i životi heroja iz Domovinskoga rata padnu u zaborav. Ako su se oni u Domovinskome ratu mogli boriti za nas, kao što su se i za nas u knjizi OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA prisjetili i svih ratnih, ali i poslijeratnih duhovnih i psiholoških strahota, onda se i ja mogu boriti za očuvanje njihove i naše istine – istine o stvaranju Domovine Hrvatske.

U tu svrhu, a što mi je u ovo vrijeme pandemije jedino i moguće, učestalo promičem vrijednosti Domovinskoga rata i ratnih heroja putem Facebook stranice OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA (link: https://www.facebook.com/Oteti-od-zaborava-91-heroj-Domovinskoga-rata-Roberta-Kljenak-106221287401130) putem koje mi se svi oni koji su zainteresirani za ovu knjigu mogu javiti u inbox stranice.

Ne zaboravimo, pri tome, na činjenicu koja kazuje da je svaki primjerak knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA alat za očuvanje povijesti, istine i dostojanstva, ali i učenje novih stvari, kao i savladavanje lekcija te osnaživanje nacionalne svijesti. Smatram da je svaka generacija dužna čuvati i očuvati istinu o razdoblju u kojem je branjena, obranjena i stvorena jedina nam Domovina Hrvatska.“ – priča Roberta Kljenak.

Dragi čitatelji i drage čitateljice, neka knjiga ‘Oteti od zaborava 91 Heroj Domovinskog rata’ postane poziv na poštovanje hrvatske žrtve i hrvatskih heroja!Zahvaljujući našim hrabrim hrvatskim herojima, izašli smo iz mraka komunističke diktature zbog čega danas ne smijemo dopustiti onima koji prodaju ideološku maglu da iskrivljuju istinu i naše hrabre Hrvatske Heroje guraju pod tepih, iako su oni kralježnica hrvatskoga društva.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button