Povijest

LOGORI TZV. ARMIJE BIH

Zašto se 28 godina ne procesuiraju zločini Armije BiH?


Hrvatska i svjetska javnost jako dobro znaju za postojanje srpskih i hrvatskih logora. Međutim, Hrvatska, a pogotovo svjetska javnost, vrlo malo zna o brojnim logorima i zločinima koje su pripadnici bošnjačko- muslimanske tzv. Armije BiH počinili nad civilima, ženama, starcima, djecom kao i zarobljenim vojnicima. Još se manje zna za brojne logore koje su imali Bošnjaci za Hrvate. Prema podatcima Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH blizu 15.000 Hrvata je bilo u 331 logor Armije RBiH, 10 tisuća civila i 5.000 vojnika.Tragično je da nitko s bošnjačke strane ne želi priznati da je u tim logorima ubijeno 623 Hrvata.

Bošnjačka politika, u suradnji s pojedincima u bh. pravosuđu, već godinama pokušava nametnuti tezu kako tzv. Armija BiH nije imala logore, nego da se radilo o sabirnim centrima. Iako tisuće hrvatskih logoraša svjedoče o strahotama tortura u tim logorima, ubojstvima, silovanjima, bošnjačka strana i dalje negira te činjenice i inzistira na priči o sabirnim centrima.

Ipak, dokumenti tzv. Armije BiH jasno potvrđuju kako je bošnjačka strana organizirala logore za Hrvate i Srbe. Samo jedan dokument, koji danas donosimo, može biti osnova za brojne sudske procese.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button