Domovina

JEDAN OD NAJVEĆIH HEROJA OBRANE VUKOVARA – 5. srpnja 2007. preminuo je pukovnik Marko Babić

Marko Babić gađao je tenkove JNA kao da su obične limenke. Tako o njemu pričaju suborci. Ovaj heroj Domovinskog rata i branitelj Vukovara tijekom 1991. uništio je 14 tenkova na Trpinjskoj cesti.

Borio se bok uz bok Blagi Zadri. Iako su mu četnici ubili i oca i majku, u njemu nije bilo mržnje. Samo silna želja da obrani rodni grad. Kada su tenkovi krenuli na Trpinjsku cestu, rekao je: „Moramo pokazati drugima da ih možemo zaustaviti. Tek kada to učinimo, ljudi neće bježati, nego će ostati i boriti se do kraja!”.

Nakon proboja iz palog Vukovara nastavio je borbu za Hrvatsku na drugim ratištima. Na današnji dan 2007. pozlilo mu je na sprovodu suborca. Preminuo je od posljedica moždanog udara. Marko, hvala ti na ljudskosti i hrabrosti! Primjer si svim domoljubima i trajni podsjetnik na hrabrost hrvatskih divova Domovinskog rata!

Zoran Sabljić, Markov suborac, prijatelj iz djetinjstva i školske klupe, rekao je o Marku Babiću:

“Možda će netko, slušajući priče o Marku Babiću reći kako su pretjerivanje. No svaka od njih je istinita i u to nema ni najmanje sumnje, ima nas dovoljno živih svjedoka. Ali ono što je najvažnije od svega toga je – Marko Babić živi u narodu. I mladim ljudima”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button