Domovina

Ove godine Hod za život u čak 12 gradova: Svako nerođeno dijete netko želi

Hod za život, obitelj i Hrvatsku, ove će se godine održati u rekordnom broju gradova, otkriveno je na konfereniciji za medije Hoda za život, obitelj i Hrvatsku koja se održala u nedjelju u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konfereniciji za medije predstavljen je ovogodišnji Hod za život, koji će se održati u čak 12 gradova. Gradovi u kojima će se ova manifestacija za zaštitu života od začeća do prirodne smrti odvijati prvi puta su Knin i Metković.

”12 gradova diljem Lijepe Naše hodat će za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti, a ove godine nam se po prvi puta pridružuje kraljevski grad Knin. Osam subota u svibnju i lipnju čeka svoje hodače, ljubitelje života”, poručuju organizatori.

Dr. Željka Markić iz nacionalne koordinacije Hoda za život kazala je:  Jako nam je drago što ove godine u Hodu za život sudjeluje 12 gradova, od toga dva grada u kojima se Hod za život održava po prvi puta, a to su Knin i Metković.

”Hvala svima koji nam se javljaju sa željom da se uključe u organizaciju Hoda za život u svom gradu. Ove godine pripremamo Hod za život u ozračju strašnih posljedica potresa u Turskoj i Siriji i nažalost, rata u Ukrajini. Ovih dana pratimo kako Rusi sravnjuju sa zemljom Bahmut, grad u kojem je zarobljeno oko četiri tisuće civila. Ovo nas podsjeća na slike koje su nam 1991. dolazile iz Vukovara kada je istom doktrinom i istim bijesom Srpska vojska uništavala hrvatski Grad heroj. Ovi gubici i ubijanja nedužnih ljudi čine nas još osjetljivijima na izgradnju kulture života.

”Svako nerođeno dijete ima nekoga tko ga želi i tko za njega ima ljubavi”

Pred našim očima ubijaju se nevini ljudi, a mi želimo učiniti sve što možemo za izgradnju kulture života i to ovdje gdje mi to možemo, u zaštiti svakog ljudskog života od začeća kroz cijeli život do prirodne smrti. Kroz Hod za život podsjećamo i sebe i sve druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Kroz Hod za život podsjećamo i sebe i sve druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, koliko je važno da dijete u majčinoj utrobi tijekom prvih devet mjeseci svoga života ima majčinu ljubav i majčinu zaštitu, a da majka ima zaštitu i podršku oca svog djeteta, cijeloga društva i svih nas”, poručila je Markić.

”Ružna afera trgovine djecom u Zambiji nas je podsjetila, iznijela na svjetlo dana, jednu jako dobru stvar, da u Hrvatskoj ima mnogo parova, obitelji, koji žele posvojiti dijete i omogućiti svakom djetetu da ima dom”, napomenula je.

”Niti jedno nerođeno dijete nije neželjeno od svih. Dakle svako nerođeno dijete netko želi. Svako nerođeno dijete ima nekoga tko ga želi i tko za njega ima ljubavi. Mi se nadamo da će ove poruke Hoda za život u 12 hrvatskih gradova pronijeti poruku kroz cijelu našu zemlju i sve nas ojačati, ojačati žene, zaštititi nerođenu djecu i omogućiti da gradimo kulturu mira i života.

Tomaševićeva zabrana zastava 

Na novinarsko pitanje što ove godine očekuje s obzirom da je prošle godine zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zabrani isticanje zastava Hoda za život na gradskim jarbolima, Markić je odgovorila: Mi ćemo ponovno zatražiti jer smatramo da kao građani gradova u kojima živimo, u kojima plaćamo prirez, imamo pravo u demokratskoj Hrvatskoj u javnosti svjedočiti i stajati iza onoga što mi i znanost znamo da je istina.

Fabris: Očekujemo zakon koji štiti živote nerođene djece

Maja Fabris, koordinatorica Hoda za život iz Slavonskog Broda poručila je:

”Danas u kada Hrvatskom saboru sjede zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do trenutka poroda, diskriminirajući tako bolesnu djecu, u odnosu na zdravu, vjerujem da nam je svima jasno da postojeći Zakon o pobačaju star 45 godina potrebno mijenjati. Želimo zakonski okvir koji će u 21. stoljeću štititi ljudska prava, počevši od temeljnog ljudskog prava – prava na život od začeća do prirodne smrti. Očekujemo zakon koji štiti život nerođenog djeteta sukladno najnovijim znanstvenim spoznajama te koji štiti i jača ženu”, kazala je.

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button