Domovina

TKO ILI ŠTO JE VEĆA NEPOGODA ZA ZAGREPČANE:Razoran potres 2020. ili Tomislav Tomašević ?

Gradski zastupnik Mosta Trpimir Goluža se ponovno u svojoj objavi na društvenim mrežama žestoko obrušio na vođenje grada od strane Tomislava Tomaševića i radikalno lijeve platforme Možemo!. Njegovu objavu donosimo u cijelosti u nastavku:

”Razgovarajući sa sugrađanima i prateći društvene mreže čini mi se da Tomaševićevo upravljanje gradom mnogi drže većom elementarnom nepogodom od potresa koji je Grad Zagreb zadesio 22. ožujka 2020.

Potres je poprilično devastirao Grad i prema procjeni Svjetske banke uzrokovao materijalnu štetu od 86 milijardi kuna!

No, Tomaševićevo upravljanje gradom dobrom dijelu građana uzrokuje probleme koji su im na osobnoj razini veći od onih nastalih potresom.

✅️ Neredovit odvoz smeća ugrožava sve kvartove i veliku većinu stanovnika grada.

✅️ Bitno reduciranje broja vožnji javnog gradskog prijevoza dnevno muči oko 100.000 ljudi.

✅️ Neodržavanje prometnica i zelenih površina negativno utječu na svakodnevnu kvalitetu života.

✅️ Skoro 4.000 djece ostalo je neupisano u gradske vrtiće.

✅️ Obnova grada je gotovo nevidljiva.

Neosporna je činjenica da je Tomašević dobar dio tih problema naslijedio. No način kojim upravlja gradom produbio je naslijeđene probleme i izazvao sumnju u njegovu osobnu sposobnost i sposobnost njegova tima da se nosi s komunalnim izazovima kojima im se svakodnevno nameću.

-Presuda VUS-a kojom je ukinuta Tomaševićeva Odluka o ukidanju mjere ”Roditelj odgojitelj” teška je blamaža za gradonačelnika, za Grad Zagreb, ali i za Gradsku skupštinu. Ona je dokaz da Tomaševiću nije strano čak niti protuustavno djelovanje.

– Enormni gubitak Gradske Plinare Opskrba od više stotina milijuna kuna u njegovih 10-ak mjeseci upravljanja Gradom, pokazuje Tomaševićevu zabrinjavajuću razinu nesnalaženja u upravljanju Holdingom.

– Propast EU projekta izgradnje „Dječjeg centra za translacijsku medicinu“ za koji nam je EU već doznačila 432 milijuna kuna, kruna je Tomaševićeve nesposobnosti i ogromna šteta za djecu, za koju njegova vlast očito ne mari.

No, Tomaševićev najveći problem nije što povremeno zanemari zakon i Ustav, što ne zna upravljati sustavima poput Holdinga i Plinare ili što ne zna realizirati već dobiveni EU projekt, njegov najveći je problem u tome što on očito ne zna da ne zna❗️

Takvi ljudi, koji nisu svjesni da ne znaju i misle da znaju su OPASNI. Oni svojim nekritičnim postupanjem vlastito neznanje pretvaraju u štetu ozbiljnih razmjera.

Šteta koju je Tomašević napravio u prvoj godini mandata još uvijek se može ispraviti. No ako ovako nastavi naredne tri godine situacija u gradu mogla bi postati nepopravljiva čak i za tako vitalan i moćan grad poput Zagreba.

Je li danas vrijeme za Tomaševićevu neopozivu ostavku?

Za dvije ili tri godine moglo bi biti prekasno…” napisao je Goluža.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button