MagazinZanimljivosti

Boca vina iz Hercegovine postala apsolutni hit na internetu zbog onog što piše na etiketi

Na Redditu se jučer pojavila fotografija butelje vina iz Ljubuškog koja je odmah postala hit zbog onog što piše na njezinoj etiketi. Na boci blatine Krš Crni vinarija obitelji Škegro iz Ljubuškog napisala je podatak o sunčanim satima u vinogradu.

“Uz 2300 sati sunčeve svjetlosti godišnje, naše je grožđe upilo više sunca negoli radnik u uredu za cijelog života”, stoji uz ostale podatke na boci blatine.

Fotografiju je na Reddit u četvrtak postavio korisnik PlasticTone, a objavio ju je u potkategoriji “rijetke uvrede”, odakle je ubrzo stigla i na naslovnicu Reddita.

“Što su uredski radnici skrivili ovoj vinariji?” stoji u objavi na Redditu koju su u međuvremenu uklonili iz kategorije “rijetke uvrede” jer je ustanovljeno da natpis na boci ne vrijeđa nikoga.

Fotografija boce završila je i na ostalim društvenim mrežama.

Inače, hercegovačka Žilavka i Blatina, zahvaljujući vrelini sunca pod kojim dozrijeva vinova loza, mediteranskoj klimi i reljefu, spadaju među najkvalitetnija vina svijeta. Hercegovina je područje pod izravnim utjecajem Jadranskog mora. Uživa u iznimno velikom broju sunčanih dana.

Hercegovačko središte Mostar godišnje živi sa 2290 sunčanih sati, dok je južna Hercegovina još sunčanija, među najtoplijim krajevima Europe. Hercegovina danas je prepoznata po Žilavci i Blatini kao jedinstvenim sortama u vinarskom svijetu, i želi prezentirati sebe svijetu kroz vino koje u sebi nosi miris zemlje i žestinu hercegovačkog sunca.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button