Zanimljivosti

KUĆNI POSJET KĆERI ”KRALJA OVRHA” I VLASNICI HANZA MEDIJE

”Danas smo posjetili vlasnicu Hanza Medije, najveće medijske korporacije u Hrvatskoj koja pod svojim krovom, uz Jutarnji, drži još više od 20 novina, časopisa i portala.Dok je od Marijana Hanžekovića (odvjetnika, masona i kralja ovrha koji je – po vlastitim riječima – osmislio ovršni biznis u Hrvatskoj i “sjeo” na stotine tisuća računa hrvatskih građana) kćer Dora naslijedila jedno od najmoćnijih odvjetničkih društava u državi, kćer Ana je dobila Hanza Mediju.

Danas smo došli na njenu adresu kako bismo postavili par pitanja:

1. Zašto njeni urednici i novinari konstantno šire laži?

2. Kakav je njen stav prema vlasti, pošto Hanza Media od države dobiva više od 10.000.000 naših kuna?

3. Srami li se naslijeđa svog oca?

4. Suosjeća li s roditeljima bolesne djece?

Pozvonili smo i – na naše čuđenje – ulazna vrata su se otvorila…Punu snimku, kao i prošli put, šaljemo medijima koji su bili minimalno objektivni i korektni do sada.” naveo je Ivan Pokupec u svojoj objavi na facebooku.

Status potpune nedodirljivosti uživa klan Hanžekovićevih, ovršnih i medijskih mogula koji su različitim operacijama u proteklim desetljećima ovladali najunosnijim i najutjecajnijim biznisima u čitavoj državi. Ovrhe građana i mediji postali su njihovi ključni biznisi, savršeno se nadopunjujući, s jedne strane medijski utječući na izborne procese i donošenje zakona, a s druge dobivajući multimilijunske ugovore sa javnim tvrtkama za provođenje ovrha nad građanima.

Hanžekovićeve nasljednice, kćeri Dora i Ana, podijelile su očevo carstvo na dva dijela. Dora Hanžeković postala je predsjednica uprave Odvjetničkog društva Hanžeković i partneri koje je samo u 2019. godini imalo prihode od 53 milijuna kuna i ostvarenu dobit od 12 milijuna kuna. Drugi dio biznisa, onaj medijski, okupljen u Hanza Mediji, odnosno fantomskoj tvrtki KCV savjetovanje, podijeljen je između sestara Ane i Dore. Hanza Media sa temeljnim kapitalom od 141 milijun kuna u vlasništvu je Ane Hanžeković i tvrtke KCV savjetovanje čije su suosnivačice ponovo sestre Ana i Dora Hanžeković.

No, tu nije kraj, Ana Hanžeković je u isto vrijeme na rukovodećim pozicijama u brojnim drugim unosnim biznisima. Članica je nadzornog odbora Optima Telekoma, zamjenica je predsjednika nadzornog odbora Arene i članica uprave Hanza Medije. Njena sestra Dora, pak, osim što je predsjednica uprave Odvjetničkog društva Hanžeković d.o.o. ujedno je i ovlaštenik na poslovnim udjelima u tvrtkama E-kard d.o.o., Hanza savjetovanje d.o.o. i KCV savjetovanje d.o.o.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button