Domovina

Komšić Bošnjacima u Jelahu objašnjavao zašto trebaju glasati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Komšić koji je utjelovljenje oduzimanja političkih prava Hrvata u BiH jer je tri puta bošnjačkim glasovima biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH je skupom u većinski bošnjačko Jelahu nastavio je predizborne aktivnosti.

Bošnjački kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obraćajući se skupu kazao je da u BiH kao jedina dilema ne smije postojati to kako udovoljiti Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

Istakao je da se više ne može čekati što će oni da urade, nego da se mora prijeći u političku ofenzivu, te da je to moguće jedino na građanskom političkom konceptu koji nudi jednakost među svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne prilagođavanje i udovoljavanje politikama koje hoće da unište državu.

Komšić je kazao da je primjedba o tome kako je građanska država iluzija znači da smo osuđeni na to da čekamo ”da se promjene političke okolnosti u Europi pa da Dodik odnese komad zemlje ili da Čović ogradi tzv. Herceg Bosnu. Stoga se mora preuzeti politička ofenziva te je građanska jedina alternativa politikama koje žele uništiti BiH”.

Naglasio je da ideja građanske država nije usmjerena protiv bilo kojeg naroda ili pojedinca, nego protiv onih koji su se nakrali ili onih koji to nisu, ali se nadaju da će se nakrasti.

Komšić je poručio da realizacija ideje građanske države ne ovisi o njemu samom nego od volje građana, navodeći da ga životno iskustvo uči da je to jedini izlaz za Bosnu i Hercegovinu, te da ako ne krenemo u tome pravcu može se desiti sve ono protiv čega su se građani Bosne i Hercegovine borili.

Naveo je da smo se dužni boriti za domovinu zbog svih onih koji su za nju dali glavu, zbog majki koje oplakuju djecu, jer druge domovine nemamo, priopćeno je iz DF-a.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button