Ljepota i zdravlje

Za sve koji nisu još shvatili da ponovimo: Nikakve mjere, nigdje u svijetu, nisu dale nikakav rezultat!

”Za sve koji nisu baš shvatili da malo ponovimo gradivo, jer očito neki nikako da potpuno savladaju osnove, koje su vrlo jednostavne. Nikakve mjere, nigdje u svijetu, nisu dale nikakav rezultat. Činjenica i to statistička. Najoštrije mjere su čak donosile i najveće brojke.

Dakle ništa od toga ne radi, osim što uništava živote, poslove i psihu. Mnoge države su ukinule sve mjere i više ih nikada neće uvesti jer znaju da je to besmisleno i suludo. Bez obzira na visoke ili niske dnevne covid brojke, bolesti se mora pristupati klasično, kao i prije. Tretirati covid poput gripe i naučiti živjeti s njim. A ne svake jeseni histerizirati o “jačim mjerama”.” napisao je Boris Mišević u objavi na facebooku.

Slično razmišljanje ima i član vladinog znanstvenog savjeta koji također smatra da mjere imaju izuzetno limitiran učinak u širenju epidemije:

“Mislim da je Engleska donijela hrabru odluku o ukidanju mjera. Vidimo da je taj eksperiment, tj. normalno ponašanje na temelju činjenica – njihovi brojevi padaju. Jako smo fokusirani na mjere jer vlade to jedino mogu, a mjere imaju limitirani učinak. Veseli me što naši vladajući sve više govore o osobnoj odgovornosti, a manje o naredbama i ograničenjima. Za njih ne postoje dokaze da su učinkoviti. Zemlje koje su imale strože mjere, prošle su gore od Hrvatske. Puno je faktora, mjere su jedan manje učinkovit dio.”

“Istraživanja pokazuju da lockdown, zatvaranje škola, javnog prometa itd. utječe na sprečavanje širenja virusa sa 10 do 15 posto”, objašnjava i dodaje: “Ako imate državu u kojoj je preboljelo 20 posto ljudi, to usporava širenje virusa isto toliko i više. Ako se cijepilo 50% ljudi, usporava širenje virusa više nego lockdown. Postoji i faktor sezonalnosti, ali ga je teško kvantificirati.” svojevremeno je izjavio Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button