Povijest

Ante Prkačin (Video): Bošnjaci s jedne strane ubijaju Hrvate, a s druge strane kukaju i cvile u Europi

Zastupnik Ante Prkačin je u saborskoj raspravi u četvrtak 21.04.2022.g. iskoristio svojih pet minuta u slobodnom govoru kako bi progovorio o aktualnim temama u Hrvatskoj i susjednim zemljama ali i o dvije bitne teme hrvatski narod i Domovinu: 1) Ugovoru RH sa SPC-om (i odgovorom premijera Plenkovića), te kako je u Bosni i Hercegovini bitna za RH više bitna sudbina hrvatskog naroda u BiH, a ne sama BiH, a zašto je to tako pročitajte ili pogledajte njegovo izlaganje u nastavku argumentirano sa konkretnim zločinima prema Hrvatima nakon prestanka ratnih događanja i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Zastupnik Prkačin je istaknuo kako na pitanje na temu ugovora Srpske pravoslavne crkve s Republikom Hrvatskom koje je postavio premijeru da mu se dio odgovora svidio, a dio nije zato jer premijer taj slučaj nije ni pogledao ni proučio.

Zastupnik Prkačin je potom povezao i drugu bitnu temu te istaknuo kako je tekao razvoj događaja u BiH od prosinca 1995.g. nakon što je u Parizu potpisan mirovni sporazum koji je parafiran prethodno u Daytonu, SAD i nakon kojeg puca jedna jedina strana. Naime:

  • Srbi “ne pucaju” na Hrvate i Bošnjake,
  • Hrvati ne pucaju na Srbe i Bošnjake ali
  • Bošnjaci lijepo i precizno pucaju na Hrvate, i ubijaju ih kao pse!

Naime, nastavlja svoje izlaganje kako “Bošnjaci s jedne strane ubijaju Hrvate, a s druge strane kukaju i cvile u Europi objašnjavajući kako su oni ugroženi, jako dobri i jako tolerantni i to ta polupismena i nakaradna Europa prihvaća.”

U svom izlaganju podsjeća i na konkretne bošnjačke zločine nad Hrvatima kako slijedi:

  • 1995.g., 20-tak dana nakon potpisa sporazuma u Parizu, u Mostaru, bošnjački snajperist s istočne strane ubija Želja Jukića, policajca i Hrvata, ali policajca Bosne i Hercegovine, te iste države koju Bošnjaci navodno štite i vole;
  • 1997.g. u Srednjoj Bosni:
    • ubijaju čak 7 hrvatskih povratnika;
    • siluju devedesetogodišnju staricu;
  • dvije godine nakon toga, isto u Srednjoj Bosni, ubijaju još dvojicu hrvatskih policajaca Pericu Bilića i Antuna Veljana.

Ova ubojstva, nastavlja zastupnik Prkačin, nisu i ne mogu biti ni spontana, ni slučajna, ni neorganizirana, i kroz njih se šalje Hrvatima jasna politička poruka – pametnome dosta, zaključuje Ante Prkačin u svom izlaganju!

Također, nastavlja i procjenjuje funkcioniranje sadašnje politike Sarajeva koju ocjenjuje istovjetnom kako je u Srbiji funkcionirala Crna ruka 1900-te godine. Naime, ne odlučuju političari, nego tri-četiri novinara i vikatora-političara. To je ekipa koja je BiH dovela na rub propasti.

Zastupnik Prkačin je pred kraj svog govora rekao da je prijatelj s Bošnjacima, ali da nije prijatelj s takvom politikom, kao da za RH treba biti bitnija sudbina hrvatskog naroda u BiH, od same i ovakve države BiH.

https://ytcutter.net/watch/Crh6120mC/

Prenosi IvanPernar YouTube kanal: ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button