Domovina

SKANDALOZNA ODLUKA POLICIJSKE AKADEMIJE: Izbacili polaznicu s Policijske akademije zato što je snimala kolege u ‘užičkom kolu’,

Snimka zabave polaznika Policijske škole “Josip Jović” na prostoru Policijske akademije koja je prije nekoliko dana izašla u javnost izazvala je snažne reakcije.

Naime, polaznici koji su završili nastavu zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije te su im odgovorne osobe policijske škole dozvolile produženo slobodno vrijeme za druženje do ponoći, umjesto do 22 sata.

Tijekom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u tom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali glazbu i plesali, a sve je snimila 19-godišnja polaznica čime je nedvojbeno prekršila važeće pravne propise Policijske škole te je nanijela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova. Polaznica je isključena iz škole, a ostale sankcije još čekaju.

Policijska akademija je mišljenja da na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži i odgovornost da polaznicima objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav, što su propustili učiniti.

Stoga će načelnica Policijske akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole “Josip Jović” (voditelja odgojnih skupina, voditelja smjene i dvoje rukovoditelja policijske škole) podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Drugim riječima, nije problem u onima koji su plesali – niti u onima koji su ih tako odgojili i sve tolerantno dopustili, već u osobi koja je svjedočila istinu! A istine radi, mora se znati i sljedeće; koordinatorica fešte na kojoj se plesalo Užičko kolo bila je izvjesna Kristina Petlić. U noćnoj smjeni radili su šefovi Maja Krajcar i Dalibor Sovilj, a sve se odvijalo na školskoj terasi u Svetošimunskoj, pod prozorom kancelarije u kojoj su bili Dane Trkulja i šefica Renata Odeljan…

Mlada J. M. K. je druga žrtva nevjerojatnih događaja na Policijskoj akademiji u zadnje dvije godine, koji će posve sigurno imati i sudski epilog. Iz Policijske škole ‘Josip Jović’ 2019. je izbačena 19-godišnja Zadranka E. G. zato što je glasno slušala pjesme MP Thompsona, a to je nekome zasmetalo… Užičko kolo očito ne smeta.

Proslava završetka obrazovanja zadnjeg policijskog naraštaja u Policijskoj akademiji ‘Josip Jović’, 15. srpanj 2021. godine

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button