Domovina

Sanja Modrić je licemjerje podignula na novu razinu…

Može li TelegramHR i Sanja Modric​ niže? Uvijek. Zanima me baš kako će na usporedbu nevinih Židova stradalih u Holokaustu sa osmorkom u Zambiji optuženoga za trgovanje djecom reagirati židovska zajednica u Hrvatskoj ali i šire...

Kontroverzna novinarka Sanja Modrić na Telegramu piše da ”ovi koji danas napadaju ljude koji žele posvojiti djecu u Africi su isti oni koji bi prijavljivali Židove u NDH” iako je upravo ona samo prije godinu dana zagovarala upravo totalitarne i represivne metode zahtijevajući od policije da zabrani prosvjed protiv nedemokratskih, represivnih i u konačnici potpuno suludih mjera protiv covida.

Sanja Modrić očito zaboravlja da ti ”posvojitelji” su pod ozbiljnim optužbama za trgovinu djecom .

Posvojitelje koji su u Hrvatskoj izašli u javnost pokušava se prikazati isključivo kao žrtve iako očito neke zakone neki od njih nisu poštovali. U centru su oni umjesto najbolji interes djece i medijsko manipuliranje emocijama ne može promijeniti tu činjenicu! Mi se iskreno nadamo da su nevini i ukoliko su nevini da će svoju nevinost dokazati na Zambijskom sudu. Ja osobno im želim da se sretno što prije vrate svojim kućama. Vjerujem i većina drugih. Ali ako su prekršili zakone tada moraju odgovarati i nadam se da će i drugi nešto naučiti iz svega ovoga. Ono što mene kao i mnoge druge muči je jedno neviđeno zataškavanje te silna korupcija i kriminal na svim razinama. Zato želimo da se ovo klupko odmota do kraja.

Ova situacija pokazuje jedno neviđeno licemjerje od Sanje Modrić kojoj je do jučer je prijavljivanje i cinkanje necijepljenih i onih koji krše lockdown bio sveti čin opjevan od ovih istih novinara i blagoslivljan od inih državnih ministarstava.Upravo su osobe poput nje prokazivale Židove i još samo najnaivniji vjeruju ovakvim novinarima koji se skrivaju iza tanke i prozirne moralne zavjese i retorike koja je tako prozirna a opet dovoljna da kroz nju ne vide samo ovi što istinu i ne žele vidjeti. Dok sada za nacizam optužuje za nju ”neobrazovanu i zatucanu naciju” vrijedi je podsjetiti da je upravo ona samo prije godinu dana zagovarala upravo totalitarne i represivne metode zahtijevajući od policije da zabrani prosvjed protiv nedemokratskih, represivnih i u konačnici potpuno suludih mjera protiv covida.

Tako je Sanja Modrić krajem 2021. godine rekla kako smatra “da mediji ne bi smjeli davati toliki prostor antivakserima”, a na veliki zagrebački prosvjed protiv covid mjera osvrnula se rečenicom “gdje je bila policija” očito aludirajući da je mirni prosvjed trebalo zabraniti ili pak prosvjednike rastjerati.

Inače, s obzirom da je Sanja Modrić kroz posljednje godine pokazala zavidno nepoznavanje povijesti, treba ju podsjetiti geneze nacističkog progona Židova.

Paradarvinistička diferencijacija arijevaca od ne-arijevaca bila je u srži njihove ideologije, no ona je u širu javnost izašla tek početkom rata, a prije toga su antisemitski potezi postupno i polako postajali sve radikalniji, te ponajviše bili bazirani na tezi da Židovi rade kontra njemačke države. Početkom 30-ih, primjerice, vlast je pokušavala natjerati židovsko stanovništvo na poslušnost otežavajući im život (zvuči poznato?) preko raznih dekreta i naloga kojima im je bilo onemogućavano raditi, izlaziti i sl.

Pakao je, dakle, kako je uvidio C. S. Lewis, bio postupan i ugodan put bez naglih skretanja, u kojem je pristanak na jednu, prividno malu protudemokratsku odluku označio omogućavanje sljedeće nešto veće.

Potpuno shvaćanje monstruozne tragedije 20. stoljeća ne sastoji se, stoga, isključivo od znanja što je konkretno kod nacista bilo demonsko (ie paradarvinizam s kojim se nitko normalan danas ne slaže), već iz toga izvući i apstraktniji zaključak zašto je nužno da je svako poigravanje individualnim slobodama ZABRANJENO.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
sapere Aude

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button