Nogomet

Reuters: Japan ne može “opljačkati” Hrvatsku, ta momčad ima previše ulične škole

Reuters podsjeća da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima. Također dodaje kako senzacionalne “pljačke” bodova koje je Japan izveo u utakmicama protiv Njemačke i Španjolske, a koje su mu donijele plasman u osminu završnice Svjetskog prvenstva, neće imati s Hrvatskom previše prostora je momčad Hrvatske ima malo previše ulične škole da bi i sama bila žrtva takvih japanskih akcija.

Navodi to Reuters u tekstu kojim najavljuje ogled za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pritom dodaje: “Hrvatska nije pokazala kvalitetu koja ju je prije četiri godine odvela do finala, posebice ne pred golom, ali je napravila što je trebalo da prođe skupinu, pokazujući znakove panike tek u posljednjem ogledu protiv očajne Belgije.”

“Kapetan Luka Modrić, koji uz Ivana Perišića i Dejana Lovrena tvori visokokvalitetnu jezgru momčadi, ali i jezgru koja sve više stari, tvrdi da se Hrvatska nikoga ne boji i da će odraditi svoj posao protiv Japana” navodi Reuters

Dalje u tekstu navodi se kako će japanski izbornik Hajime Moriyasu morati smisliti nešto novo na taktičkom planu za utakmicu s Hrvatskom, nakon što je u prva tri ogleda imao sličan pristup.

Hrvatska ima strpljenja i bit će sretna ako će ispred japanske obrane moći kružiti s loptom tražeći njenu slabost. Za razliku od Njemačke i Španjolske, ona to vjerojatno može raditi bez da je to frustrira. Vjerojatno ima i pameti da u tehničkom smislu napravi promjene kad Moriyasu napokon pokaže svoj plan i prebaci igru na trojicu straga i da prostora brzim Kaoruu Mitomi i Ritsuu Doanu.”

Japanski izbornik Hajime Moriyasu morati smisliti nešto novo na taktičkom planu za utakmicu s Hrvatskom, nakon što je u prva tri ogleda imao sličan pristup / Foto: snimka zaslona

Reuters podsjeća i da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima. Igrala je polufinale 1998. i finale prije četiri godine, što je “lijep učinak za zemlju koja se međunarodnom nogometu vratila početkom 1990-ih”, prenosi dnevnik.ba.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button