Domovina

PUPOVČEVE NOVOSTI NASTAVLJAJU SA PLJUVANJEM PO HRVATSKOJ DRŽAVI!!

ZAHVALJUJUĆI VLADI RH PUPOVČEVE NOVOSTI NASTAVLJAJU SA PLJUVANJEM PO HRVATSKOJ DRŽAVI!!

Čini se da ćemo čitati i financirati još bezbroj tekstova u Novostima poput ovog. “U ozračju požara s kojima se južna Hrvatska bori zadnja dva mjeseca, Novosti su 4. kolovoza, uoči obilježavanja 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, objavile naslovnicu (u prilogu) na kojoj je nacrtana zapaljena životinja uz naslov: “Lijepa naša lijepo gori.”

Dok naslovnica Novosti asocira na komentar srpskog vojnika koji gleda selo koje je njegova jedinica upravo zapalila: “Lepa sela lepo gore, a ružna ostaju ružna čak i kad gore” u filmu istog naziva koji je 1996. godine snimila Radio Televizija Srbije, sadržaj je pun neistina i difamacija protiv Republike Hrvatske – da je Oluja bila etničko čišćenje za koje je odgovorna Hrvatska vojska i da u Hrvatskoj buja ustaštvo samo su od nekih naslova u Novostima “.

Unatoč iznesenim dokazima o zloupotrebi javnog novca i kršenju uvjeta natječaja za dodjelu sredstava, iz proračuna Republike Hrvatske odobreno je da se Novostima i za naredno razdoblje odobre sve veća sredstva za rad!

Iz Javnog natječaja putem kojem su Novostima dodijeljena sredstva izbačen je prijašnji čl. 16. o sankcijama za one prijavitelje koji šire netoleranciju prema većinskom, hrvatskom narodu ili manjinama u RH.

Milorad Pupovac, čelnik SNV-a i SDSS-a, postao je cijenjeni koalicijski partner u Vladi Srpskom narodnom vijeću, kojemu je na čelu SDSS-ov Milorad Pupovac.

Savjet je dodijelio 767,8 tisuća eura, od čega 600 tisuća eura za tjednik Novosti, 107,8 tisuća za Arhiv Srba u Hrvatskoj, 11,8 tisuća za izdavanje knjiga, kao i sredstva za brojne komemoracije i obilježavanja godišnjica iz antifašističke borbe.

Tjednik Pupovčevog SNV-a, “Novosti” u javnosti je općepoznat po širenju netolerancije, mnogih neistina o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu te etiketiranja mnogih uglednih osoba u hrvatskom društvu uz optužbe za navodnu mržnju prema srpskoj manjini ili nekoj drugoj društvenoj skupini.

Zalažemo se za pravo i obavezu predstavnika hrvatske države da ne nastavi financirati državnim, javnim novcem tjednik koji novac namijenjen srpskoj nacionalnoj manjini zloupotrebljava za huškanje upravo te manjine na netrpeljivost prema hrvatskom narodu i državi.

Izvor: Ružica Vukovac

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button