DomovinaKultura

PLENKOVIĆEVIH 77 SABORSKIH DIZAČA RUKU RADIJE DAJE NOVAC ZA SNV I PUPOVČEVE NOVOSTI, NEGO ZA FILMOVE O VUKOVARSKIM HEROJIMA!

Prilikom saborske rasprave o opozivu Andreja Plenkovića zastupnik DP-a Stipo Mlinarić upoznao je predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu s podatkom kako Plenkovićevi saborski klimavci radije daju glas za proračunski novac za SNV i Novosti, nego za snimanje filmova o braniteljima Vukovara:

”Dragi prijatelji, ne znam jeste li upoznati s podatkom da Plenkovićevi dizači ruku u Saboru, njih 77, svake godine izglasaju u proračunu za srpske Novosti 3.700,000,00 kuna. Po njihovoj stolici to iznosi negdje oko 112.000,00 kuna po njihovom mandatu, da izglasavaju za ‘Lijepa naša lijepo gori’ i da se takve stvari tiskaju hrvatskim novcem”.

”Jesu li Plenković i njegovi klimavci dali novac da se snimi film o Blagi Zadri, Marku Babiću, Andriji Mariću, ili o braći Šoljić, četvorici sinova Kate Šoljić? Jesu li ovi ‘veliki domoljubi’ dali novac da se snime ti filmovi ili daju za Srpsko narodno vijeće i za pljuvanje i izrugivanje hrvatske države?’

Stipe Majić Pipe, vukovarski branitelj s Trpinjske ceste i autor nekoliko ključnih  filmova o Domovinskom ratu ( “Glavu dole, ruke na leđa”, “Srce Vukovara”, serijal “Bitka za Vukovar”) je otkrio da planira snimiti igrani film o Blagi Zadri, o Trpinjskoj cesti. Nažalost, njegov scenarij ne nailazi na plodno tlo na HTV-u, na HAVC-u. Zato gledatelji imaju prilike ove godine gledati 20 epizoda Mrkomira, za razliku od filma o Blagi Zadri, Babiću…”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button