Domovina

Ministarstvo branitelja odbilo sufinancirati tiskanje nove knjige i širenje istine o bitki za Vukovar i srpskim logorima?

”Kako Damir Plavšiću ONEMOGUĆITI ili barem usporiti tiskanje nove knjige i širenje istine o bitki ZA VUKOVAR i SRPSKIM LOGORIMA? Vrlo jednostavno – NE ODOBRITI mu novčanu pomoć. ” napisao je vukovarski branitelj Damir Plavšić komentirajući odbijenicu koju je dobio od Ministarstva branitelja.

Upravo je to učinilo Ministarstvo Branitelja za moju novu knjigu o Bitki za Vukovar i srpskim koncentracijskim logorima. U odbijenici su prije 2 godine napisali da moji opisi borbi u Vukovaru i mučenja u srpskim logorima nemaju dovoljno dobre: ESTETSKE i JEZIČNO-STILSKE VRIJEDNOSTI, USPJEŠNOST INTERPRETACIJE teme, AUTENTIČNOST i TOČNOST POVIJESNIH podataka?

”Žalio sam se Ministru ali sam ponovno dobio ODBIJENICU sa istim obrazloženjem (pročitajte dokumente ovdje). Prošle godine sam se također sa istom knjigom javio na natječaj ali su također odbili pomoći u tiskanju knjige. Čovjek koji ima prosječna primanja ne može sam financirati tiskanje knjige jer su troškovi zaista previsoki: uređivanje knjige, naslovnica, lektura, priprema za tisak i prijelom, izrada ploča za tiskanje, papir, boja i tiskanje. Dakle, sveukupno za tisuću komada treba se izdvojiti oko 45.000 kuna.

Hvala im što su odbili pomoći tiskanje moje knjige jer to mi daje poticaj da ju završim i da što prije ugleda svjetlo dana. Tijekom prethodne dvije godine odvajao sam novac za knjigu i ako bude sve u redu knjiga će u proljeće izaći iz tiska. Napominjem da NE MOLIM niti TRAŽIM a NITI primam novac od moga naroda.” napisao je Plavšić

Damir Plavšić je autor knjige “Ne plači moj dobri anđele” Bitka za Vukovar koja je veličanstveno je djelo naše dokumentarne proze.
Knjiga je bazirana na osobnom sudjelovanju autora u ratnim operacijama za obranu Vukovara i veličanstveno je svjedočanstvo o nadljudskom otporu silama zla, borbi dobrovoljaca do posljednjeg metka, ukratko bi se moglo reći da je taj otpor da grad ne padne u ruke neprijatelja – hrvatski Alamo!

U knjizi koja nosi simboličan naziv “Ne plači, moj dobri anđele” (Bitka za Vukovar, zatočeništvo i sloboda), njezin je autor Damir Plavšić potanko opisao obranu Sajmišta, Priljeva i Borova naselja, predaju hrvatskih branitelja te torture i mukotrpno preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica.

Stoga je izuzetno iznenađujuće da je Ministarstvo odbilo sufinanciranje njegove nove knjige.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button