Domovina

MINISTAR MALENICA POTVRDIO: COVID POTVRDE SU NA RAZINI PREPORUKE I NITKO NE MOŽE BITI KAŽNJEN

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na društvenim mrežama je objavio novi status vezano za neustavno korištenje covid potvrda prilikom obavljanja raznih djelatnosti. Objavu DONOSIMO u cijelosti:

Nakon naše najave referendumske inicijative ustavni stručnjaci potvrđuju da je Stožer odlukom o obveznom testiranju necijepljenih u potpunosti zamijenio Hrvatski sabor kao najviše predstavničko tijelo.

Kažu kako u članku 47. Zakona na koji se Vlada poziva nema nijedne odredbe koja bi Stožeru davala ovlast da općim propisom regulira obvezu testiranja samo za određene kategorije građana, samo za određene službe, samo za određene prostore, samo za određene djelatnosti itd.” i slažu se da samo Hrvatski sabor može donositi takve propise koji u velikoj mjeri ograničuju prava i slobode građana, ali ih i diskriminiraju.

Osim toga na koalicijskom sastanku vladajuće većine ministar Malenica je potvrdio da su covid potvrde na razini preporuke, a ne pravila kojeg bi pod prijetnjom kazne morali poštivati svi. Dakle, ne samo da pada u vodu Plenkovićev nalog da se kazni našeg Mira Bulja i ostale dužnosnike koji ne žele dijeliti građane nego nitko od građana ne može biti sankcioniran zbog nepoštivanja ove preporuke Stožera. Tek smo najavili referendum, a već su se počeli povlačit, ali mi svakako idemo do kraja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button