Magazin

Priča o pravom izrazu zahvalnosti i ljubavi između supružnika

PREDIVNA PRIČA…”Jedna osoba zamolila me da podijelim ovo predivnu priču s vama, željela je ostati anonimna…”, stoji na Facebook profilu p. Stjepana Ivana Horvata.

“Jedna osoba zamolila me da podijelim ovu predivnu priču s vama, željela je ostati anonimna…

“I tako večeras svi govore o čizmicama, Svetom Nikoli, Krampusu, poklonima i svemu ostalome. Ajde, rekla sam sama sebi, stavi i ti jednu čizmicu. Inače nas je troje, muž, naša tromjesečna beba i ja. Noć prolazi, ustajem hraniti naše maleno dijete dok muž uobičajeno spava i ništa ne vidi i ne čuje.

Prvi puta ustajem, pogledam u čizmicu, kad ono ništa. Drugi puta ustajem, pogledam u čizmicu, kad opet ništa. Treći puta čujem budilicu, 6 je sati ujutro, muž mora na posao. I tako on ustade, skuha si kavu i ode do balkona. Pogleda u čizmicu i zamisli se: “Jao, pa ona je stavila čizmicu, očekuje poklon, a ja ništa nisam kupio.”

U to ustajem lagano i ja iz kreveta, da budem malo s njim jer poslije posla putuje na put i nema ga cijeli vikend. Izlazim iz sobe i gledam kako traži nešto po stanu šta bi mogao staviti u moju čizmicu. Zaustavim ga i upitam: “Šta to radiš, pa ja sam sasvim sigurno nešto dobila?” On kaže da nisam, da nema ništa u čizmici. Ispričava se, nije znao da želim poklone.

Zaustavim ga opet i odvedem do čizmice, te ga upitah: “Zar ne vidiš da ipak ima nešto u čizmici?” Čudno me pogleda i već razmišlja šta se sa mnom događa , jesam li dobro, da li još uvijek spavam. A onda mu rekoh: “Ja vidim punu čizmicu, ti ju vidiš praznu. Pogledaj malo bolje.

Priča o pravom izrazu zahvalnosti i ljubavi između supružnika

Priča o pravom izrazu zahvalnosti i ljubavi između supružnika www.crodex.net

U njoj je ljubav, da i dalje budemo sretni jedno s drugim. U njoj je život, da naša bebica i dalje upotpunjuje ovaj naš zrak i smisao življenja. U njoj je mir, da mirno spavamo i mirno se budimo. U njoj je vjera, da vjerujemo jedno drugome. U njoj je duh, da ne zaboravimo koliko je u životu potrebna duhovnost.

U njoj je mudrost, da nam pomogne odgojiti ovo naše slatko biće. U njoj je sreća, da nas nikada niti jedna tuga ne baci na dno. I ono najbitnije, u njoj je uspjeh, uspjeh da zajedno sa svojom djecom stignemo do starosti u ljubavi, zdravlju, sreći i miru.

Sve te stvari ja vidim u mojoj maloj čizmici i zahvalna sam svetom Nikoli što mi ove godine nije donio ništa materijalno i ništa bezveze što ću imati mjesec ili dva, godinu ili dvije, nego cijeli svoj život. Hvala mu.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hkm.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button