Magazin

Popis najisplativijih telefona u prvoj polovici 2021. godine, od 100 do 350 EUR.

Počevši od 100 EUR do 350 EUR, dostavljamo popis telefona po cjenovnim razredima, koji se smatraju za najbolji omjer uloženo-dobiveno. Cijene koje su istaknute dolaze iz oglasnika (OLX, kupujemprodajem, Njuškalo…) i mogu se blago razlikovati ovisno o tome u kojoj državi živite.

Službene cijene uređaja je jednostavno nemoguće koristiti. Osim što su razlike od države do države velike, i što treba uzeti u obzir razne akcije, jako je teško pronaći službenu cijenu za dvije godine star model. Oglasnici su jedini način da se pravilno usporede vrijednosti telefona, bez obzira gdje živjeli. Inače, sve navedene cijene se odnose na NOVI uređaj.

Oko 100 EUR-a: ogromna je razlika između izbora do 100 i do 150 EUR-a, međutim ako Vas okolnosti tjeraju na izbor uređaja u ovom cjenovnom rangu, onda se tu kao izbor može predložiti:

Redmi 9A: provjeren uređaj, neće oduševiti brzinom, ali se radi o pouzdanom telefonu. Dolazi sa 2 ili 3GB RAM-a i svakako se preporučuje izbor uređaja sa 3 GB jer je to danas krajnji minumum.

Realme C11: ima značajno lakši softver za koristiti (od Redmi 9A), dobra baterija, skuplji je za 20-tak EUR, ali se ta razlika isplati.

U ovom cjenovnom rangu se može izabrati i SAMSUNG A02, međutim, njega se može odabrati samo ako baš želite Samsung-ov softver u ovom cjenovnom rangu.

Oko 150 EUR-a: U ovom cjenovnom razredu se mogu izabrati neusporedivo ozbiljniji uređaji a kao glavni favorit se navodi Huawei P40 lite:

Huawei P40 lite: se često može nabaviti uz cijenu oko 160 EUR-a. Kamerom i brzinom koju nudi razvaljuje uređaje koji koštaju i dvostruko više, međutim ta cijena je zbog toga što ovaj uređaj nema Google servisa. Dakle, ako možete živjeti bez Google-a, onda ovaj uređaj nema premca za cijenu.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oneplus nord n100: kamera nije toliko dobra kao što nudi Redmi u ovom cjenovnom razredu (za Redmi Note 9), ali ima zaslon sa stopom osvježavanja 90 Hz, dosta brži softver i Snapdragon 460 procesor.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Samsung A12: jako dobra baterija, sigurna preporuka jer se radi o pouzdanom uređaju i softveru koji jednostavno radi bez ikakvih dodatnih podešavanja. Samo, nije brz ako ostali telefoni u ovoj klasi.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oko 200 EUR-a: U ovom cjenovnom razredu je u zadnjih 12-16 mjeseci predstavljeno nekoliko doista vrhunskih telefona od kojih se kao prvi izbor preporučuje:

Xiaomi Redmi Note 10: fantastičan zaslon, Snapdragon 678 procesor, dizajn lijep, baterija odlična, kamera više nego solidna, ukupni dojam je da se radi o kvalitetno sklopljenom uređaju. Međutim nije bez konkurencije, posebno ako vam Amoled zaslon nije presudan, a jesu brzina i dobar softver, onda tu ima bolji izbor.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Realme 7: dobar zaslon, odličan Helio G95 procesor, jedna od boljih kamera u klasi.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Samsung Galaxy A41: jedan od najkompaktnijih telefona na ovom popisu, 6,1 inčni Amoled zaslon, Mediatek P65 procesor, 48 megapikselna kamera. Nije brz kao Redmi Note 10, ali ako tražite manji telefon i samsung-ov softver on je najbolji izbor.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oko 250 EUR-a: U ovom cjenovnom razredu se preporučuju tri vrhunska telefona i teško se izabire favorit:

Samsung Galaxy A42 5G: odlična cijena jer se prije samo mjesec-dva dana nije mogao pronaći ispod 350 EUR-a, ima odličnu podršku za 5G mreže, dobar Snapdragon procesor, vrhunsku bateriju, jako dobre kamere i provjereno pouzdan softver.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Xiaomi Mi 11 Lite: dobar hardver, oštar zaslon, a iako je lijep i tanak ima vrlo dobru bateriju.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Poco X3 Pro: vrlo snažan Snapdragon procesor, 120 Hz zaslon, idalan za iger i sve one koji cijene više brzinu, od, možda, dizajna. Za sve one koji cijene maksimalnu brzinu za što manje novca.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oko 300 EUR-a: Za ovu cijenu se ističu dva uređaja i teško se odlučiti koji je bolji, i odluka zavisi od osobnih sklonosti.

Samsung Galaxy A52 (4g): 90 Hz Amoled zaslon, optički stabilizirana glavna kamera,

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Xiaomi Mi 10 Pro: 120 Hz Amoled zaslon, 108 MP kamera.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oko 350 EUR-a: U ovom razredu se može dobiti osjetan iskorak u hardverskim mogućnostima uređaja.

Poco F3: vrhunski Snapdragon procesor, 120 Hz Amoled zaslon, IP53 certifikat, dosta lijep dizajn za ovaj brend. Kamere nisu dobre ako na Redmi Note 10 Pro, ali su i dalje vrlo dobre. Slabije je dostupan na našim prostorima, međutim i to će se vjerojatno promijeniti. Ponajprije se smatra kao odličan telefon ako cijenite moderan i dobar hardver.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Xiaomi Mi 10T: ako ne možete pronaći Poco – ovaj uređaj je dobra alternativa.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Oneplus Nord: može se pronaći i ispod 350 EUR, a za te novce pruža: jako dobar Snapdragon procesor, 90 Hz Amoled zaslon, 48 MP kameru sa OIS-om.

Izvor: GSMArena, obrada slike: crodex.net

Samsung A52 5G: u odnosu na 4G model, ovaj ima bolji Snapdragon procesor, 120 Hz Amoled zaslon. Ovo je vrhunski uređaj kojemu je glavna mana ograničena dostupnost jer ga je teško pronaći u državama gdje nema 5G mreže.

Ostale preporuke, za skuplje modele kao i detaljnije informacije – možete provjeriti na bajtbox.com.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button