Domovina

Škoro:Haški sud je politički sud čija je ostavština po Republiku Hrvatsku neprihvatljiva

Miroslav Škoro se u objavi na društvenim mrežema osvrnuo na presudu Stanišiću i Simatoviću.

Objavu prenosimo u cjelosti:

”Presuda Haaškog suda Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću još je jednom potvrdila notornu činjenicu kako je riječ o političkome sudištu čija je ostavština po Republiku Hrvatsku neprihvatljiva. Stanišić i Simatović osuđeni su na 12 godina zatvora samo zbog zločina u Bosanskome Šamcu, čime nije utvrđena njihova odgovornost za zločine u Republici Hrvatskoj niti za zločine u preostalome dijelu Bosne i Hercegovine.

Proces protiv ove dvojice glavnih Miloševićevih obavještajaca bio je zadnji u kojemu je Haaški sud mogao osuditi nekoga iz Srbije za zločine počinjene u Republici Hrvatskoj. Do toga nije došlo, a za Domovinski pokret to predstavlja neprihvatljivo krivotvorenje povijesne istine. U objašnjenju presude ispravno je utvrđeno da je u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini postojao udruženi zločinački pothvat kojemu je cilj bio da se nasilno i trajno ukloni nesrpsko stanovništvo, no sud je zaključio da, iako su ova dvojica znala za taj zločinački pothvat, nije dokazano da su s ostalim sudionicima dijelili zločinačku namjeru.

Presuda i njezino objašnjenje, ali i gotovo cjelokupno djelovanje Haaškog suda predstavljaju izrugivanje iz pravde i povijesne istine, a današnja presuda predstavlja konačnu potvrdu smišljene namjere aboliranja vrha srbijanskih zločinačkih političkih, vojnih i obavještajnih struktura iz devedesetih godina prošloga stoljeća.” naveo je Škoro.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button