Izbor uredništva

Pogledajte što YouTube stavlja na videa koji govore protiv pobačaja: Na udaru i papa Franjo

YouTube je uveo praksu da na video uratke katoličkog sadržaja ili onog koji se tiče zaštite života od začeća stavlja ”izjavu o odricanju od odgovornosti”’ i poveznice na web stranice posvećene pobačaju. Tvrde, pobačaj je tema sklona dezinformacijama.

Taj potez znači da mnogi YouTube videozapisi o papi Franji, katoličkom nauku o pobačaju i alternativama za pobačaj sada uključuju poveznice na informacije o pobačaju.

SNIMAK ZASLONA

Clare Morell, analitičarka Centra za etiku i javnu politiku kritizirala je YouTubeov dodatak o pobačaju.

”Dodavanje ovih izjava o odricanju od odgovornosti predstavlja jasnu političku pristranost YouTubea prema pro-life grupama i porukama”, rekla je za CNA.

”Umjesto da dopusti slobodu govora, YouTube daje prednost jednoj strani pokušava stvoriti predrasude kod gledatelja protiv pro-life pozicije”, pojašnjava i dodaje da se YouTube stavlja u ulogu urednika ili izdavača što nije.

Morell je dodala da oni koji se zalažu za zaštitu života od začeća ne mogu tužiti YouTube zbog dodavanja odricanja od odgovornosti jer ga štiti pravni imunitet po američkom zakonu.

Ovaj potez YouTubea zahvatio je i video sadržaj s porukama pape Franje, posebice one u kojima kritički govori o pobačaju uspoređujući ga s plaćenim ubojstvom.

Oznaku je dobio i video Biskupske konferencije SAD-a. Videozapis ABC Newsa od 24. lipnja o katoličkim alternativama pobačaju ima također oznaku, kao i novinski videozapisi o predsjedniku Joeu Bidenu, predsjednici Zastupničkog doma Nancy Pelosi i činjenici da su deklarirani katolici koji se otvoreno zalažu za pobačaj.

Oznaku su dobile i snimke o napadima na katoličke crkve i pro-life centre.

Izvor:narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
CNA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button