Domovina

PULJAK NASRNUO NA VRTIĆE U STILU SVOJIH UZORA IZ SJEVERNE KOREJE

Gradonačelnik Ivica Puljak ponovno nasrće na vrtiće i škole. Baš kao što je nakeda obilazio predškolske ustanove i djeci tumačio kako nema Boga tako i danas, dosljedan svojim novim ideološkim ciljevima, imenuje vrtiće prema partizanskim borcima iz vremena Drugog svjetskog rata. Ovaj potez gradonačelnika smatramo jeftinim populizmom i ulaskom u izbornu godinu. Koliko je gradonačelnik dosljedan u svojim ideološkim stavovima možda bi najbolje dočarao da je na otrkivanju ploče s novim imenom vrtića Tamarin zapjevao onu pjesmu koju je svojevremeno pjevao po raznim zagvoškim svadbama.

Puljak očito ima kaput za sva vremena i za sve sustave. No, ostavimo li na trenutak po strani gradonačelnikovu ideološku dosljednost moramo se zapitati u kojem pravcu nas vodi današnje preimenovanje vrtića Tamarin. Je li normalno da u današnje vrijeme imernujemo predškolske ustanove po borcima iz Drugog svjetskog rata? Kakva je to poruka društvu i kamo nas to vodi, pretvaramo li splitsko društvo u društvo po uzoru na Sjevernu Koreju? Gdje su danas svi liberali, antimilitaristi i slobodoumni mislioci kada se treba suprotstaviti očitom nasrtaju na predškolske ustanove? Zna li itko broj pravobraniteljice za djecu?

Potpuno je jasno kako se nitko od njih neće javiti i kako svi oni pripadaju istom ideološkom okviru, a u udrugama za zaštitu ljudskih prava nalaze se na privremenom radu dislocirani iz matičnih partija.
Međutim, zamislite sada da nekom gradonačelniku padne na pamet dječji vrtić nazvati po palom vitezu iz Domovinskog rata. Mediji bi kampirali ispred ureda gradonačelnika, pravobranitelji za djecu bi pisali Vijeću Europe, a priča o militarizaciji društva i skretanju udesno ne bi silazila s naslovnica. U Splitu se ništa od toga neće dogoditi, može se jedino dogoditi da umjesto nekih Pčelica ili Vrapčića osvane ploča po novom Bošku Buhi.
Stavljajte drugovi, stajat će tamo još par mjeseci.

Domovinski pokret

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button