Zanimljivosti

Ako je ovo istina, to znači da se šanse zagrebačkih optuženika u Zambiji da starost dožive u svojoj zemlji smanjuju na minimum

Ako je istina da je država Kongo potvrdila da je dokumentacija o posvajanju kongoanske djece od strane zagrebačkih simpatizera i člana stranke Možemo lažna optuženim Hrvatima ne piše se dobro.

Sve ovo smo mogli utvrditi u roku od pola sata ali iz nekoga razloga hrvatska vlast i institucije nisu utvrđivale odnosno “vodile istragu”.

Kako se može iščitati, odnosno kakvom se terminologijom izrazilo, ovdje se radi o krivotvorinama.

Dakle ne radi se čak ni o rezultatu zlouporabe službene dužnosti a niti o slučaju koji bi teoretski mogao pomoći optuženicima a koji slučaj je prije nekog vremena opisao predsjednik VS RH Radovan Dobronić.

Krivotvorina znači da nikakva odluka nije u tome smislu postojala nego je rezultat protupravnih radnji u smislu izrade dokumenta istog oblika i sadržaja, kakva se inače koristi, od strane osoba uključenih u djelo.

Ako je ovo istina, to znači da se šanse zagrebačkih optuženika u Zambiji da starost dožive u svojoj zemlji smanjuju na minimum.

Ostaje je im još jedino da se kunu u majku da nisu znali, ali to jesu li znali ili nisu će se propitivati prema okolnostima slučaja.

Današnja vijest je u nekim krugovima, osobito onih koji su s TV ekrana i naslovnica novina vrištali kako je proces bio legalan te kako je dokumentacija valjana, donijela veći broj šumova na srcu, infarkta, naglog povećanja trošenja sredstava za smirenje kao i duhanskih i još nekih proizvoda.

Osudi li Zambija te ljude, u ovoj zemlji ostaje nažalost, još jedino utvrditi tko je još sve sudjelovao u tome te jesu li u cijelu priču bili uključeni prvaci određenih političkih organizacija, nositelji funkcija unutar državnog aparata kao i neki novinari koji su sami sebi dali jako puno truda da pred javnošću opravdaju cijeli događaj.

Izvor: Davorin Karačić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button