Domovina

Pitanja za Acu Stankovića i ostale ”nepristrane” novinare?

Osnovni alat u novinarstvu je – nepristrana provjera nečijih navoda. I traganje za činjenicama. Novinari i mediji u Hrvatskoj gaze po osnovama struke.

Zašto nitko ne pita Capaka, Markotić, Božinovića i druge kad iznose određene tvrdnje, ili kad obrazlažu određene mjere:

1. Na kojim znanstvenim analizama i podacima temelje svoj stav i odluku?

2. Postoje li znanstvene studije i istraživanja koja na bilo koji način suvislo potvrđuju teze koje se iznose kao dogme na press konferencijama, u javnim istupima i histeričnim odlukama? Pojedini ”stručnjaci” govore o tome da cijepljeni 20 puta manje prenose zarazu od cijepljenih, je li točno da taj podatak ne dolazi iz znanstvenih istraživanja (koja govore o 50% smanjenju), već iz jednih australskih novina? Je li moguće da se stručne odluke u Hrvatskoj donose na temelju novinskih članaka u Australiji?

3. Kad su u pitanju potvrde kojima se krši ustavna prava građana, na temelju kojih znanstvenih pokazatelja, na temelju kojih stručnih podataka, na temelju kojih medicinskih i znanstvenih istraživanja su donesene takve procjene i odluke?

4. Koliko znanstvenih istraživanja postoji koja znanstveno opravdavaju i daju bilo kakvu utemeljenost mjerama kao što su protuustavne potvrde za kretanje?

5.Ako je 98% svih preminulih bilo starije od 50 godina, kako očekujete da će cijepljenje mladih smanjiti broj teško bolesnih?

6.Ako znamo da nekoliko mjeseci nakon druge doze cjepiva zaštita od zaraze i prenošenja zaraze pada na oko 50%, na koji način cijepljenjem mladih se misli smanjiti broj zaraženih starijih – pa covid-potvrda kao zamjena za negativni test će taj broj povećati, a ne smanjiti. Hoćete li za 6 mjeseci sve te cijepljene mlade proglasiti necijepljenima i tražiti od njih da se ponovo cijepe?

Kako je moguće da nitko od novinarki i novinara, odnosno onih koji sebi tepaju da su novinarke i novinari, na pressicama paradržavnog tijela ili gostovanjima raznih ”stručnjaka” u raznoraznim emisijama ne postavi nikakva slična pitanja pripadnicima hunte koji sjede u tom tijelu?!

Zašto se ništa ne dovodi u pitanje? Zašto se recimo prenose izjave Capaka kao nedodirljiva medicinska dogma, ili izjave Markotić, ali se ne prenose i ignoriraju izjave i press konferencije predsjednika Svjetske zdravstvene organizacije?

Kad se već referira na struku! Najveće pitanje ove krizne propagande jest pitanje o tome zašto se ne postavljaju pitanja. I koliko košta to ne-postavljanje pitanja, odnosno koliko se i tko sve plaća to što su novinari na pressicama zaboravili postavljati pitanja. komentirao je Domagoj Margetić sramotni odnos medija u ovoj krizi .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button