Ljepota i zdravlje

Pijete vodu iz plastičnih boca? Ako jeste odmah bi ste trebali prestati.

Zbog visokih temperatura bitno je piti vodu, ali nije svejedno iz čega je pijete. Iako je nekada plastiku teško izbjegavati, i praktično je samo uzeti iz hladnjaka bocu vode, to nije najbolja opcija. Prvenstveno to nije dobro za okoliš, a ni za organizam.

Prema Thompson Reuters udruženju, ljudi tijekom života u organizam unesu gotovo 20 kila plastike. Naravno, nitko neće svjesno jesti plastiku, ali unosit će je kroz napitke i hranu. Mikroplastike su male čestice na koje se plastika razgrađuje, a što ih više znanstvenici istražuju to jasnije postaje da te mikročestice završavaju u našem organizmu.

Pijete iz plastičnih boca? Plastika sadrži toksine!!!

Pijete iz plastičnih boca? Plastika sadrži toksine!!!

Plastične boce za vodu sadržavaju najviše plastika od svih ostalih spremnika u kojima se drže pića. Oni koji piju iz boca u prosjeku u organizam unesu 10,4 čestica plastike iz svake boce.

Dodatna istraživanja su pokazala i kako plastika sadrži toksine poput bisfenola A (BPA) koji mogu biti potencijalno kancerogeni. Upravo zbog toga trebali biste uz sebe imati bocu vode koja nije napravljena od plastike, piše Eat This.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button