Uncategorized

NJEMAČKA KAO PRVA ŽRTVA AGENDE TZV. VELIKOG RESETA?

Agenda tzv. Velikog reseta, najavljena od strane izvršnog direktora Svjetskoga ekonomskog foruma Klausa Schwaba, to je sada jasno vidljivo, nastoji iskoristiti korona-krizu za nametanje radikalnih društvenih, političkih, kulturnih i gospodarskih promjena, a za taj segment, posebno velike nade gaji Njemačka.

Njemačka,
Claus Schwab rođen 1938.g. u Ravensburgu, Njemačka je osnivač i predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma

Na društvenome planu zapadna društva, uz časne iznimke, sve se više kreću prema društvu potpunog nadzora. Inspirirane sustavom socijalnog kredita u Kini, zapadne elite, pod krinkom borbe protiv korona virusa, žele uvesti orwellovsku kontrolu ljudi, putem sustava umjetne inteligencije, objavljuje komentar udruga Vigilare na svom FB-u.

Na gospodarskom planu sve se više zagovara stapanje kapitalizma i marksizma, što posljednjih desetljeća imamo također u autoritarnoj Kini. Cilj je kapitalizam, ali bez demokracije i ljudskih prava koja su predstavljala glavnu ideologiju proteklih desetljeća.

Kao polugu Velikog reseta i gospodarske transformacije globalistički jurišnici koriste i tzv. zelene agende. Jedno je, naime, opravdana želja za životom u čišćem okolišu, a drugo je kad se narativ o tzv. klimatskim promjenama nastoji iskoristiti za radikalni rez – nerealno brzi potpuni prestanak korištenja fosilnih goriva – koji bi mogao mnoge države, koje nemaju novca za takve eksperimente, baciti u siromaštvo.

ESG principi ulaganja obuhvaćaju smjernice ulaganja u tri glavna područja: okoliš (engl. Enviromental), društvo (engl. Society), vladanje (engl. Governance)

Tehnoprogresivistički utopizam, koji čini konstitutivni element agende Velikog reseta, svoj konačni cilj ostvaruje u transhumanizmu, tj. u kiborgizaciji društva. A budući da Veliki reset znači i potpuni obračun s tradicijom, za „resetiranje“ će se koristiti i:

 • antropološki inženjering (genderistička ideologija koja briše biološke razlike između muškarca i žene), ali i
 • masovne migracije koje uništavaju identitete posebno zapadnih društava.

Za ostvarenje Velikog reseta koristit će se svi dostupni instrumenti od:

 • korona-krize, preko
 • zelenih agendi i
 • antropološkog inženjeringa (genderizam i abortizam) pa do
 • migracija,
 • umjetne inteligencije i
 • ideje kiborgizacije društva i društvenih odnosa.

Čini se da je prva država u kojoj će se vršiti pokus Velikog reseta Njemačka.

Slika: Novi njemački kancelar Olaf Scholz u prvom je vladinom priopćenju dao do znanja da zemlji predstoji „veliki preokret“ u društvenom, gospodarskom i kulturnom smislu.

Najavljena je:

 • radikalna zelena transformacija društva,
 • lakše stjecanje državljanstva za migrante, a svi protivnici „velikog preokreta“ nazvani su
 • ekstremističkom i razularenom manjinom koja se okrenula od znanosti, racionalnosti, razuma i demokracije.
 • crveni, zeleni i žuti liberali odabrani su za provođenje Velikog reseta u Njemačkoj.

Nema sumnje da će se njemački pokus vrlo brzo nastojati preslikati i na druge države EU-a, a posebno one koje u Njemačkoj crpe svoje uzore.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button