Domovina

Nikola Grmoja: ‘Mislim da je Plenković želio uspjeh Možemo, ali sada im želi postaviti jednu granicu’

Nikola Grmoja komentirao je u Novom danu aktualne teme.

Politički tajnik Mosta kaže kako od novog gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića, očekuje da “napravi ono što je obećao”.

“A to je obračun s klijentelističkim i koruptivnim strukturama. Što se tiče njihovih ekonomskih ideja, mislim da to ne može donijeti prosperitet Gradu Zagrebu, ali oni su dobili potporu i sad je na njima da to ispune. Imaju apsolutno vlast i u Gradu i u Skupštini, i vlast u gotovo svim gradskim četvrtima. Mogu svoje politike provodi nesmetano i bit će im lakše”, govori.

Ne vjeruje da bi Tomašević mogao nailaziti na opstrukcije od strane suradnika.

“Ne znam kakve opstrukcije mogu imati s obzirom na vlast koju imaju. Ne znam tko bi ih mogao spriječti u naumima i onome što žele provesti. Tomislav Tomašević je dobio pljesak, vlast se promijenila, mijenjat će sada i dresovi. Ne vidim da će biti opstrukcija”, govori Grmoja.

Smatra i da bi HDZ za neke svoje prijedloge mogao dobiti potporu i od stranaka lijevo od centra. “IDS je znao držati ljestve, Hrelja također. Ne vjerujem da će sada biti takvog scenarija. Možda nekad odigraju, ali ne vjerujem da će ući u takvu koaliciju”, govori dodajući kako IDS mora paziti kako će njegovi nacionalni potezi utjecati na status koji ta stranka ima u Istri.

Što se tiče Mosta, Grmoja kaže da se predsjedništvo ove stranke susrelo te da su analizirali rezultate izbora.

“Most postoji od 2013., jedina smo opcija koja je toliko dugo preživjela na sceni, ušli smo u skupštine sva četiri velika grada, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji smo druga politička snaga. U Zagrebu ćemo biti konstruktivna, autentična oporba i uvjeren sam da će građani prepoznati naš kvalitetan rad”, kaže.

Na pitanje o kritici koju je premijer uputio medijima zbog ‘nekorektnog stava prema HDZ-ovom kandidatu’, kaže: “Ja to vidim kao licemjeran istup. Nije mu smetao povlašten pristup prema njemu dijela medija. Kada se slavio lik i djelo Andreja Plenkovića tada mu to nije smetalo. Zalažem se da mediji budu objektivni i nepristrani. Javna TV je ona koja bi trebala biti takva, a znamo da to nije slučaj. U tom smislu, ovo vidim kao licemjerno, ne znam što će mu to u konačnici donijeti. To je svojevrsna poruka vlasnicima privatnih medija i platformi Možemo. Mislim da je on želio njihov uspjeh, ali sada im želi postaviti jednu granicu. Uspjehom Možemo je slabio SDP, a Plenković sada ne želi da Možemo previše ojača i ima ovako povlašten tretman u medijima kakav je dosad imao. To je poruka i njima i medijima da paze što rade”, govori Grmoja.

“Nisam pobornik političke korektnosti, volim kad se govori izravno. I sam tako govorim bez obzira koliko će me to politički koštati. Istina treba imati neku svrhu, donijeti dobro, ne vidim konkretne poteze između njihovih poteza. Mislim da su neki nastupi predsjednika bili dobri, ali mislim da bi se oko ključnih stvari trebali dogovarati. Interesi države su iznad njihovih i taj ego treba zatomiti u interesu države”, govori o verbalnim sukobima predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića.

O prijedlogu predsjednika da se Oluja obilježava i u drugim gradovima, a ne samo u Kninu, Grmoja kaže: “Mislim da to nije tema. Slažem se da se i u drugim gradovima obilježava Oluja, ali mislim da središnja proslava treba biti u Kninu. Ima Hrvatska većih problema i njima se trebaju baviti predsjednik države i predsjednik Vlade.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button