Domovina

Skandalozno:Ravnatelj škole Samson Štibohar zabranio djetetu pohađanje nastave jer je odbio nositi masku

Početak školske godine nekima je donio nove probleme. Tako je ravnatelj škole Samson Štibohar zabranio djetetu pohađanje škole jer dijete ne želi nositi zaštitnu masku koja šteti njegovom zdravlju.

Kristijan Gaćina kaže da njegov sin uredno dođe svaki dan do škole, ali kako nijedan od njih ne želi nositi maske, u školu ne mogu ući.

“Mom sinu Nikoli ne daju ući u školu zato što ne nosi takozvanu masku koja smeta njegovom disanju. On ima osnovno pravo na obrazovanje, koje mu je uskraćeno. Po svim zakonima Božjim, po svim zakonima prirode, svaki čovjek ima pravo na disanje i to mu apsolutno nitko ne može uzeti. Međutim, u ovoj školi to nije slučaj.

Neka mi pokažu ugovor koji sam ja potpisao da moj sin može nositi masku, neka mi pokažu bilo koji zakon koji zabranjuje slobodno disanje. Ako mi to pokažu, mi ćemo staviti masku i nikada je više skinuti nećemo”, rekao je Gaćina za Zagorje.com.

Ravnatelj škole Samson Štibohar rekao je kako učenici nižih razreda nisu obavezni nositi masku, a da učenici viših razreda na nastavi, u učionici, također ne moraju nositi masku, kao ni njihovi učitelji.

“Svaka škola je, temeljem uputa vlade, napravila Provedbeni plan po kojem mora funkcionirati u novoj školskoj godini. U našoj školi, temeljem tih uputa, maska je za učenike od petog do osmog razreda obavezna samo u zajedničkim prostorima, a to je prostor hodnika i prostor odlaska na WC, dok u učionicama učenici ne nose maske”, rekao je ravnatelj.

“Pošto je roditelj odbio otići liječniku i ishodovati potvrdu za izuzeće nošenja maske, to je sad čisto stvar roditelja”, dodao je ravnatelj.

Podsjećamo, istraživanje objavljeno u vrlo uglednom časopisu dosta jasno pokazuje da maske djeci mogu jako štetiti, jer količina udahnutog ugljičnog dioksida može višestruko prelaziti maksimalno dopuštene količine. U svjetlu te spoznaje, eventualno nametanje obaveznog nošenja maski za djecu u školi (ili bilo kojim drugim situacijama) je etički jako dvojbeno. Ne radi se o nenošenju maske kao o hiru, već o zdravom razumu donesenom na osnovu činjenica iz niza relevantnih analiza znanstvene literature o utjecaju trajnog nošenja maski na ljudsko zdravlje, imunitet i fiziologiju općenito.

Istraživanje možete pogledati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button