Domovina

NEODOLJIVA LAKOĆA RUKOVANJA S KOMŠIĆEM. Zar je toliki problem reći mu : “Prste k sebi seljačino!”

Otkako je Željko Komšić Hrvatima nametnut kao član Predsjedništva, hrvatska politika u BiH baš i nema jasan stav o tome. piše bild.ba

Osim usputnih izjava HDZ-ovaca koji prigodničarski kažu da je Komšić drugi bošnjački član, gotovo ništa se strukturalno nije radilo na tome da se “fenomen Komšić” prikaže svijetu onim što on jest.

Tako je, nedugo nakon njegova ustoličenja u Predsjedništvo, s Komšićem rame uz rame tada prodefilirala državna ministrica obrane, HDZ-ova Marina Pendeš.

Nitko se nije zabrinuo nešto posebno niti je Pendeš sankcionirana na bilo koji način. Naprotiv, ubrzo je postala dio, ironije li, doma naroda, gornjeg doma državnog parlamenta koji skrbi o vitalnom nacionalnom interesu naroda kojeg predstavlja u tom istom domu.

Nije samo Pendeš legitimirala Komšića. Učinio je to prije par mjeseci i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, također HDZ kadar.

Na jednom događaju su bili i Kordić i Komšić, a mostarski gradonačelnik je bio pored Komšića. Gori je, dakako, primjer Pendeš, ali se i ovo moglo izbjeći. Sigurno je da Kordić Komšića ne prihvaća kao legitimnog člana Predsjedništva, ali se u takvim sitaucijama treba razmišljati i o poruci koja se nesvjesno pošalje…

Ovih dana se održava forum na Bledu na kojem sudjeluju dva od tri člana bh. Predsjedništva.

Tamo nema Milorada Dodika koji je odbio ići jer on naprosto ne priznaje visokog predstavnika u BiH.

Na forumu se s Komšićem sreo premijer Andrej Plenković, a po dostupnim fotografijama vidimo rukovanje njih dvojice.

Korona je i mjere još postoje, netko ih se drži, netko ne, ali u toj situaciji nije nemoguće izbjeći rukovanje. Štoviše, jednostavnije je nego ranije.

Plenković ga nije izbjegao nego se s Komšićem rukovao. Možda bi ga i izbjegao i tako mu diplomatski pokazao gdje mu je mjesto da ga potezi bosanskohercegovačkih HDZ-ovaca nisu demotivirali.

Kako, kvragu, očekivati od premijera Hrvatske da muku muči s Komšićem kada je, očito, ne muči niti “prvi saf” HDZ-a BiH.

Posljedica je, dakle, indolentnog vodstva HDZ-a BiH ta da Zagreb malo-po-malo Komšiću pruža ruku. I u doslovnom i u prenesenom značenju.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Bild.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button