Zanimljivosti

Covid ludilo:Odvjetnik kažnjen s 10.000 kuna jer je odbio ‘našpricati’ ruke, pozvani i redari

Nesvakidašnja drama odvijala se u utorak na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Naime, nakon što je sudac započeo glavnu raspravu u jednom predmetu, kazao je prisutnima da odlože stvari i pošpricaju ruke dezinficijensom. No, tužiteljev odvjetnik izjavio je kako “neće pošpricati ruke. piše nacional.hr.

Sve je to opisano u službenom Zapisniku sa suda:

“Zatim, raspravni sudac upućuje istog opunomoćenika (odvjetnika tužitelja, op.a.) neka upotrijebi svoje sredstvo za dezinficiranje ruku, na što isti opun. odgovara da nema drugi – svoj dezinficijens, a da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravi sudac, uz navode “nećemo se rukovati, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi” te isti opun. traži da se potonje unese u zapisnik”, piše u Zapisniku.

Nadalje se dodaje kako je raspravni sudac taj koji određuje što će se unijeti u zapisnik. Upozorio je odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke te izjavio kako “neće dezinficirati ruke jer je isti dezinficijens otrov”, da se time neprimjereno ophodi prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u Zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice.

Ne znamo da li bi odvjetnik isto bio kažnjen da je primjerice odbio popiti ponuđeni ”dezinficijens” ako bi mu to naložio sudac koji je očito žrtva pandemijskog marketinga ?

Prema rješenju Zapisnika odvjetnik je zbog svojeg neprimjerenog ponašanja kažnjen s 10.000 kuna kazne zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobu drskost”.

Zamislite u Zapisniku se još dodaje i kako će o svemu biti obavještena Odvjetnička komora.

Ovakve ”vijesti” smo mogli nekada samo čitati na satiričnim portalima ali očito ovom covid ludilu nema kraja i nešto što su nekad bile samo ”satirične vijesti” je postala naša realnost.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button