Ljepota i zdravljeSvijet

Nuspojave cjepiva: Kad ćemo u Hrvatskoj javno progovoriti…

Na okruglom stolu, koji je održan u utorak u SAD-u, govorile su osobe koje su same ili njihovi najbliži doživjeli nuspojave cjepiva koje su im promijenile život.

Republikanski senator iz američke savezne države Wisconsin, Ron Johnson, organizirao je okrugli stol na kojemu su sudjelovali ljudi koji tvrde da su oštećeni cjepivom protiv koronavirusa,.

Što su govorili sudionici?

Jedna sudionica panela koja kaže da je iskusila štetne posljedice cijepljenja, pozvala je saveznu sigurnosnu mrežu da zaštiti druge koji su također oštećeni, donosi narod hr.

Druga je sudionica na sastanku rekla kako oni koji dobiju COVID dobivaju liječničku pomoć, dok se oni koji imaju štetne nuspojave na cjepivo ignoriraju.

Na panelu su govorili i istraživači i liječnici koji su se općenito složili da cjepiva imaju ulogu u borbi protiv pandemije, ali su također upozorili da ona ne bi trebala biti obvezna.

Senator Johnson rekao je da CILJ panela nije stvaranje straha i povećanje neodlučnosti, ali istaknuo da savezni zdravstveni dužnosnici nisu iskreni kada kažu da su cjepiva sigurna i učinkovita te poručio da cjepiva ne trebaju biti obaezna.

“Imao sam COVID”, rekao je Johnson. “Testirao sam se na antitijela kako mi je rekao moj liječnik. Imam ogromnu razinu antitijela.”

Govorio o osobnoj odluci

Johnson je također govorio o svojoj osobnoj odluci o cijepljenju.

“Prirodni imunitet trebao bi biti jak, prilično dugotrajan, što je slučaj s mnogim, mnogim bolestima, mnogim virusima”, rekao je Johnson. “I zato nema razloga da se cijepim.”

Stranica s činjenicama američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti tvrdi da su cjepiva sigurna i učinkovita. Također se priznaje postojanje nekih štetnih učinaka o kojima se raspravljalo na Johnsonovom okruglom stolu i kaže se da su cjepiva protiv COVID-a pod najintenzivnijim sigurnosnim nadzorom u povijesti SAD-a.

Stranica s činjenicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti tvrdi da su cjepiva sigurna i učinkovita. Također se priznaje postojanje nekih štetnih učinaka o kojima se raspravljalo na Johnsonovom okruglom stolu i kaže se da su cjepiva protiv COVID-a pod najintenzivnijim sigurnosnim nadzorom u povijesti SAD-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button