Uncategorized

Navijači Zrinjskog na tribini izvjesili lik generala Slobodana Praljka

“Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvačam, ‘časni’ sude”.

Navijači Zrinjskog na tribini su okačili zastavu s likom  Slobodana Praljka.

Time su navijači Zrinjskog odali počast hrvatskom generalu koji je prije četiri godine, točnije 29. studenog 2017., izvršio samoubojstvo prije nego što je sudac do kraja pročitao presudu u kojoj ga se osuđuje na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH.

Sudačka četvorka na čelu sa Admirom Musićem iz Sarajeva nije reagirala bog sporne fotografije, baš kao ni delegat Safet Radmilović iz Goražda.

Podsjetimo, prije dvije godine slična stvar se dogodila i u Širokom Brijegu kada je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila Široki Brijeg zbog “slučaja Praljak”.

Popularni Škripari, su u prvom poluvremenu podigli fotografiju Slobodana Praljka uz transparent sa natpisom “Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvačam, ‘časni’ sude”.

Široki Brijeg kažnjen zbog incidenta s fotografijom Slobodana Praljka

Susret je zbog toga preikunt na sedam minuta, a nastavljen je nakon što su Škripari napustili sjevernu tribinu stadiona Pecara.

Široki Brijeg je platito kaznu u iznosu od 3.000 KM, a sjeverna tribina stadiona Pecara bila je zatvorena u naredne tri utakmice piše klix.

Na sarajevskom portalu Klix u naslovu stoji da je Praljak osuđeni ratni zločinac iako znaju da je on založio svoj život obarajući tu tvrdnju prije kraja same presude.

General Praljak je s ponosom uvijek isticao kako se bori za pravednu stvar, ne dijeleći ljude po vjeri i naciji. Tijekom rata u BiH nije želio napustiti svoj narod i svoja uvjerenja. S tim uvjerenjima i riječima: „Ja sam hrvatski general, a ne ratni zločinac“ otišao je s ovoga svijeta pokazujući svoje dostojanstvo, poštenje i uvjerenja koja nije pokolebao niti instrumentalizirani politički sud u Hagu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button