SvijetVideo

NATO vijeća kako pomoći a ruski agresor nastavlja…

Danas je 128. dan od početka ruske invazije u Ukrajini. Nato saveznici, na čelu sa američkim predsjednikom Bidenom, su najavili najveću pomoć u naoružanju Ukrajine od početka invazije.

Zapadni saveznici planiraju poslati naoružanje u iznosu od 800 milijuna dolara, dok će Finska i Švedska u utorak potpisati protokole o pristupanju NATO-u.

Dok NATO vijeća kako pomoći ruski agresor nastavlja udarati po ciljevima u Ukrajini.

Ovaj put na udaru se našla stambena zgrada u Odessi.

”Kao rezultat noćnog raketnog napada strateškog zrakoplova Tu-22 iz Crnog mora u okrugu Belgorod-Dnjestar u regiji Odesa, tri projektila X-22 pogodila su stambenu zgradu i rekreacijski centar.

Do 9 sati ujutro identificirano je 18 žrtava, među kojima je dvoje djece, a hospitalizirana je 31 osoba, među kojima je četvero djece i jedna trudnica.

Još 8 je zatražilo liječničku pomoć. Iz ruševina je spašeno 8 osoba, među kojima i 3 djece.

Radovi na spašavanju se nastavljaju. Ranije je ukrajinski zastupnik Roman Hryshchuk podijelio video navodno iz napada, rekavši:

“Samo zamislite: probudite se i shvatite da nema izlaza. Ljudi su ostali zarobljeni u svojim stanovima nakon što su ruski projektili pogodili stambenu nebodericu u Odesi”, naveo je u priopćenju na Telegramu. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button