Svijet

Nadbiskup Viganò: Paklena prijevara masonerije i Novog svjetskog poretka osuđena je na propast

Paklena prijevara globalizma osuđena je na potpuni neuspjeh. Po ovom pitanju ne može biti ni najmanje sumnje. Babel novog poretka će se srušiti pod teretom njegovih laži, nepogrešivog znaka đavolskog djela.

Neka Presveta Djevica, Kraljica pobjeda i Posrednica svih milosti, ubrza kraj ove nevolje, kako bi se ispunile njezine riječi izgovorene u Fatimi 1917: “Na kraju će moje Bezgrješno Srce trijumfirati.”

Zadaća koja nam pripada je naviještati istinu, podsjetiti svijet da spasenje dolazi samo od Krista, Kneza mira, čije gospodstvo nad narodima i nad Crkvom, koju je uzurpirala buntovna i pokvarena vlast, mora biti obnovljena.

Napomena urednika: Sljedeći tekst preuzet je iz obraćanja nadbiskupa Carla Maria Viganòa na konferenciji s političkim pokretom Civitas u Pontmainu, Francuska, 29. srpnja 2023.

Ne vjerujte da sam došao donijeti mir na zemlju; Nisam došao donijeti mir, nego mač. Došao sam odvojiti sina od oca njegova, kćer od majke njezine, snahu od svekrve njezine: i neprijatelji će biti ukućani njegovi. – Mt 10: 34‐36

Dopustite mi, dragi prijatelji, da uputim svoje pozdrave svim organizatorima ovog novog izdanja vašeg Université d’Été, posebno predsjedniku Civitasa, Alainu Escadi; govornicima koji svojim izlaganjima razjašnjavaju različite aspekte aktualne građanske i crkvene krize; te sudionicima koji svojom nazočnošću potvrđuju odlučnost dobrih katolika da se bore bonum certamen pod zastavama Krista Kralja.

Ovi susreti doktrinarne, kulturne i društvene formacije znak su buđenja savjesti i srca: Quia hora est iam nos de somno surgere. Nunc enim propior est nostra salus, quam cum credidimus . Sada je čas da se probudimo iz sna, jer je naše spasenje bliže nego kad smo prvi put prihvatili vjeru (Rim 13,11).

Dosljednost dobra

Snimka zaslona

Kao što postoji dosljednost dobra, tako postoji i dosljednost zla. Dobro, bitno Božje svojstvo, ima i svoju dosljednost u onome što u njemu sudjeluje: ljubav majke koja priprema zalogaj za svoju djecu; brižnost vlasnika tvrtke prema zaposlenicima; pripremanje nastave od strane profesora; posvećenost liječnika pacijentima; raspoloživost svećenika u brizi za duše koje su mu povjerene – sve je to u skladu s dobrom.

Čak i glačanje košulje, briga o vrtu, organiziranje konferencije i proslava godišnjice s najdražima postaje dosljedna onome što jesmo, jer se ponašamo prema onome što jesmo: Agere sequitur esse .

Oni koji žive u dobru i stoga u istini; oni koji “dišu” dobro – od slavlja kojima prisustvuju u crkvi do interakcije s bližnjima i odgoja u obitelji – ne moraju željeti činiti dobro, jer to dolazi spontano u dobroj duši. A to je upravo ono što milost postiže u nama, pretvarajući djela koja su sama po sebi moralno neutralna – ili samo ljudski dobra – u kreposna djela, gdje navika u dobru postaje krepost i sve prožima naš život; i dodavanjem radnjama koje su dobre u prirodnom poretku ono što ih uzdiže u nadnaravni poredak usmjeravajući ih ka višem cilju.

S druge strane, kada volite Gospodina, što ljepše i ispunjenije možete poželjeti nego vršiti Njegovu volju? I što bi moglo biti više motivirajuće, u našim odnosima s našim bližnjima, nego obznaniti im onog Istinskog Svetoga koji je također nadasve dobar i pravedan? Bonum diffusivum sui , prema skolastičkoj poslovici: Dobro je samo po sebi ekspanzivno, sklono širenju. To nam pokazuje djelo Stvoritelja, koji iz ničega stvara sve stvari, i vidljive i nevidljive. To nam potvrđuje djelo Otkupitelja, koji buntovnog čovjeka u Adamu izvlači iz ponora uvrede božanskom veličanstvu kroz žrtvu Čovjeka-Boga.

Dosljednost zla

Snimka zaslona

Ali kao što postoji dosljednost u dobru, tako postoji i dosljednost u zlu; a oni postupci koje naizgled procjenjujemo neozbiljnima – ako ih ne kontekstualiziramo – pokazuju se kao kotačići zupčanika, možda marginalni i mali, ali koji mu omogućuju funkcioniranje i bez kojih bi nešto zaglavilo.

Zato se zlo – koje je ontološki nebiće, odsutnost Dobra – pokušava sitnim koracima uvući u naše duše, zadobivajući progresivne neuspjehe, pazeći da u nama ne pobudi nikakvu brigu ili grižnju savjesti; a zatim raste i širi se poput raka. A gdje dobro donosi više dobra, tako i zlo priziva još zla, navikavajući nas na njega i na sve ono što privlači.

Planovi globalističke elite

Pakleni planovi globalističke elite – za koje smo vidjeli da su inherentno zli – također su međusobno usklađeni, jer ih pokreće neprijateljeva mržnja prema Kristu. Projekt Billa Gatesa za zaklanjanje sunca i cijepljenje svjetske populacije; Sorosev plan da horde muslimana napadnu zapadne zemlje i potkopaju prirodnu obitelj financiranjem probuđenih i LGBT pokreta; Plan Klausa Schwaba da nas prisili da jedemo insekte ili da se ograničimo na 15-minutne “pametne gradove”; Hararijev plan da se izbriše ideja o transcendentnom Bogu i sastavi “politički korektna” Biblija; plan duboke države da centralizira kontrolu građana putem digitalne osobne iskaznice, elektroničkog novca i manipulacije glasanjem; Bergogliov plan transformacije Crkve u agenciju UN-a

U svemu što se posljednjih desetljeća dogodilo u podzemnijem obliku – au novije vrijeme i na očit način – možemo vidjeti čovjeka, inteligenciju sposobnu organizirati se na način koji se čini i nepogrešivim i nezaustavljivim. Jer moramo priznati: tko god je izgradio ovaj pakleni stroj, u kojem se svi zupčanici savršeno uklapaju, pokazuje superiornu, anđeosku, i doista, sotonsku inteligenciju.

Očigledna pobjeda zlih

Naše zapažanje o organizacijskoj učinkovitosti zlih ne bi nas trebalo plašiti niti nas tjerati da odustanemo od borbe protiv njihovih planova. Dapače, vjerujem da će upravo to “savršenstvo” u neprijateljskom taboru na kraju predstavljati vlastitu osudu: Simul stabunt, simul cadent , kaže latinska poslovica – ili će stati ili pasti zajedno. I bit će upravo tako, jer trijumf zla je fikcija, simulacija, tek inscenacija scene, scene koja se – kao i sve što dolazi od Sotone – temelji na prividu i lažima.

Vratimo se na trenutak na Uskrs godine 33. AD. Smjestimo se među one u Jeruzalemu koji su svjedočili Isusovom raspeću, nakon što smo ga vidjeli kako čini čuda i iscjeljuje. Čak i na Golgoti, u odsutnosti apostola, Luciferova inscenacija trebala je potvrditi poraz Mesije, raspršivanje Njegovih učenika, prepuštanje Njegovog učenja zaboravu i odbacivanje Njegovog Božanstva.

Ali upravo na križu, oruđu smrti i sramote, sudbinu čovječanstva preokrenuo je onaj koji je smrću tijela vratio život duši i koji je, dopustivši da bude prikovan za to drvo, prikovao dođavola. O mors, ero mors tua . Naša priroda, ranjena istočnim grijehom, teško prihvaća shvaćanje da se Kristova pobjeda ostvaruje po logici milosrđa, a ne po logici mržnje, te da je Njegova pobjeda tim neumoljivija i definitivnija što smo mi Njegova djeca dopustiti više prostora Bogu za djelovanje, a manje vjerovati ljudskim sredstvima.

Sotona iluzionist

Nemojmo, stoga, suditi o očitom “sretnom životu onih koji su zli” iz Psalma 36 kao o znaku neizbježnog poraza: ovaj impresivan raspored snaga, ova scenografija koja se čini tako realističnom, ova impresivna koreografija, sve to predstavlja jedini izvor iz kojeg veliki lažljivac može izvući – iluziju – i jedini način da nas navede da povjerujemo da je moćan i nepobjediv. On je veliki mađioničar, to je sigurno: ali kao takav može nas zadiviti kao iluzionist, prevariti nas svojim trikovima koji, kad siđu s pozornice i ugledaju se na svjetlu dana, otkrivaju svoju jadnu nedosljednost.

Trik s izvlačenjem zeca iz šešira ili spektakl žene prepolovljene na dva dijela funkcioniraju samo dok je publika podalje, dopuštajući da je prevare prigušeno osvjetljenje i teatralne geste mađioničara – i tako je. također uz mantre poštivanja okoliša, zdravlja građana i univerzalnog bratstva. S druge strane, tko bi od gledatelja na “magičnoj” predstavi ili netko tko se zadržao u podzemnoj željeznici kako bi gledao izvođača kako igra igru ​​tri male šalice pomislio da su “trikovi” stvarni? Tko bi odao priznanje doktoru Dulcamari koji predlaže, kao u Donizettijevu djelu, lijek koji je “lijek za zubobolju, divljenja vrijedno piće i snažan uništavač miševa i stjenica?” (Felice Romani, L’elisir d’amore, scena V, Dulcamara).

Fikcija – ili točnije lažna prodaja, jer to je ono što jest – znak je Sotonine trgovine. Comprate il mio specifico, per poco ve lo do – Kupite moj predmet; Dat ću ti ga za malo novca . Ovaj trgovac prevarantima – a s njim i sve njegove sluge, ništa manje zaokupljene prodajom svojih izmišljotina – podsjeća nas na izvjesne likove koji su donedavno na parkiralištima restorana uz autocestu nudili neopreznima videorekorder za par minuta. eura, za koje se tada pokazalo da su čahura otežana ciglom; ili oni koji u zamjenu za iznos za obradu ovjere u e-mailu obećaju čitatelju dati nasljedstvo afričkog milijunaša koji je upravo preminuo.

Ali ako svi dobro znamo da iza ovih visokozvučnih obećanja stoji samo prijevara protiv nas, zašto još uvijek ima onih koji u njih vjeruju? Nije li učinkovitost eksperimentalne inokulacije mase seruma mRNA bila jednako očito lažna? 

Nije li jednako smiješan narativ o energetskoj krizi, postignutoj uvođenjem sankcija najvećem europskom izvozniku prirodnog plina? Nije li prijevara okoliša groteskno neutemeljena? Pa ipak, gledajući okolo, čini se da su mnogi, mnogi ljudi više nego spremni vjerovati lažima ovih Dulcamara, ovih sajmovanih trgovaca koji iz Svjetskog ekonomskog foruma ili Zaklade Bill & Melinda Gates, Europske unije ili Svjetske zdravstvene organizacije, veličaju vrline svojih čudesnih filtera: univerzalni dohodak, ukidanje siromaštva, poraz bolesti i globalni mir. Samo da bismo otkrili da taj univerzalni dohodak moramo platiti zaduživanjem i odricanjem od privatnog vlasništva, da njihovo “ukidanje siromaštva” dovodi do bijede pojedinaca i nacija, da Big Pharma želi da nam kronično treba medicinska njega, i da mir Novog svjetskog poretka znači vječni rat.

Kako je ovo moguće?

Mnogi su se posljednjih godina pitali: Kako je moguće da je toliki dio čovječanstva mogao pristati na sve ovo? Pogledamo li unatrag – vratimo se, primjerice, u osamdesete godine prošlog stoljeća, prije nego što su visoke financije odlučile napasti europske nacije privatizacijom državne imovine i definitivnim uništenjem društva i obitelji, koje je već počelo znatno prije – čini se gotovo nemogućim da je u kratkom vremenu neprijatelj mogao poduzeti tako impresivne korake, a da nije izazvao značajnije reakcije i otpor. A ako poslušamo riječi onih koje je Roncalli nazvao prorocima propasti, koji su od prvih zasjedanja Drugog vatikanskog sabora najavljivali otpad do kojeg će dovesti.

I ovdje se vraćamo na prijevaru, na krivotvorenje vjere, morala, liturgije, na krivu prijevaru onih koji se, konstituirani na vlasti, otkrivaju kao neprijatelji onih koje bi umjesto toga trebali štititi, i prijatelji onih koje trebali suprotstaviti ili obratiti. Himera bratstva lišenog zajedničkog Božjeg očinstva razotkriva se kao prijevara; actuosa participatio koja je uništila javno bogoslužje protestantizirajući ga je prijevara; zajedničko svećeništvo vjernika je prijevara, prijevarno insinuirana na koncilu da oslabi hijerarhijsko svećeništvo; navodna demokratizacija Crkve je prijevara: njezin božanski utemeljitelj želio ju je da bude monarhija, nešto što nijedan ljudski autoritet ne može promijeniti; ekumenizam je također prijevara, kojom se božansko veličanstvo ponižava na razini prostituciju, kako Sveto pismo rječito naziva krive religije. Svi bogovi pogana su demoni (Ps 96,5), a žrtve pogana prinose se demonima, a ne Bogu (1 Kor 10,20).

Točno pitanje

Pokušajmo jasnije preformulirati pitanje: “Kako je bilo moguće da su narodi koji su odrasli unutar naslijeđa grčke i rimske misli, u svjetlu kršćanske objave i civilizacije koju je ona izgradila, odlučili vjerovati u očito lažnu laž, naime da je moguć mir, sloga, blagostanje i sreća daleko od Boga? Doista, otvoreno stati na stranu neprijatelja kojega je Krist već porazio i pobijedio?”

Kad smo bolje pogledali, mogli smo Adamu i Evi postaviti i ovo pitanje: “Bili ste u raju zemaljskom; susreo si Gospodina i razgovarao s njim; niste imali bolesti ni smrti; imali ste agilnu inteligenciju u učenju i razumijevanju; niste bili podložni požudi tijela… imali ste sve, jer ste imali Boga: pa, kako ste mogli vjerovati zmiji, koja vam je obećala da ćete nepoštivanjem Gospodinove zapovijedi dobiti ono što već imate? Kad je bilo očito da se stvorenje koje puzi ne može natjecati sa svemoći Stvoritelja?

Slična obećanja nalazimo u iskušenjima kojima se naš Gospodin želio podvrgnuti u pustinji: čak i u tom slučaju Sotona nudi gospodaru svih stvari zemaljska područja koja mu već pripadaju, usuđujući se tražiti od njega zauzvrat idolopoklonički čin obožavanja jednako apsurdan koliko i nemoguć. Sve će to biti tvoje, ako padneš ničice i pokloniš mi se (Lk 4,7). Na ove besmislice koje diktira um zarobljen i tvrdoglav u zlu volju, Gospodin odgovara citirajući Sveto pismo, čak se i ne udostojivši argumentirati njihovu neistinitost. Jer s đavlom ne može biti rasprave: to je gubljenje vremena. Sotona mora biti izbačen i držan podalje.

Grijeh modernog i suvremenog čovjeka

Kolosalna prijevara koja je skovana protiv modernog čovjeka ni na koji se način ne razlikuje od one koja je obilježila pad naših praroditelja: vjerovanje u laž kao takvu, rušenje božanskog poretka. Nismo prevareni novom laži, jer je ista prijevara očita od početka: postati sicut dii jedući drvo spoznaje dobra i zla ili pretvarati se da kirurške amputacije mogu preobraziti muškarca u ženu je u biti ista obmana, kao što je nuđenje naših prvorođenih Baalu ​​ili njihovo ubijanje u maternici kako se ne bi povećao ugljični otisak.

Ono što Sotona od nas ne traži nije toliko da izvršimo djelo vrijedno prijekora, već da nas natjera da to učinimo prihvaćajući kao istinito da to nema posljedica: baci se s ove kule i tvoji anđeli će te doći podržati. Cijepite se ovim eksperimentalnim serumom i učinit ćete gestu ljubavi. Kupite dijete surogat trudnoćom i bit ćete roditelj. Odrekni se svoje slobode i bit ćeš slobodan. Kupite ono što si ne možete priuštiti i zbog čega ćete zauvijek biti zaduženi i bit ćete sretni. Zatvorite svoju staru majku u ustanovu za njegu i o njoj će se brinuti osoblje koje će se osjećati dobro. Neka vaša djeca promijene spol i osjećat će se ispunjeno. Neka država bude sekularna i neka donosi zakonodavstvo bez uvjetovanja od strane Crkve, pa će vladati sloga među vjernicima svih religija.

Nijedno od ovih obećanja nema ni privida istine: sve su laži, i kao takve Princ laži želi da ih prihvatimo, jer s njima prihvaćamo subverziju božanskog poretka. Zato to nije greška, već grijeh za koji smo moralno odgovorni.

Posljedice prihvaćanja laži

Koncept tolerancije zla – koji bi u društvu koje je još kršćansko nekako moglo dopustiti ograničene iznimke za veće dobro – poništen je od strane civilnog društva i Crkve kada je, izgubivši transcendentnu referencu vrhovnog dobra i svete istine – Gospodin Bog – nema više zla za tolerirati, niti imanja koje treba štititi.

Jer suvremeno prihvaćanje i istine i njezine negacije – laži – logično je proturječje, čak i prije nego što je teološko. A ovo je rezultat procesa za koji vjerujem da zaslužuje da bude vrlo pažljivo analiziran.

Subverzija od strane vlasti

Proces na koji govorim jest onaj slijed povezanih događaja koji su doveli Katoličku crkvu – a s njom i narode u kojima su katolici prisutni i društveno relevantni – da personaliziraju odnos vjernika s Bogom tamo gdje je on bio javan – kroz bogoslužje, liturgije – i takoreći kolektivizirati odnos vjernika s Bogom, kad je on bio osobni – obraćenje, molitva, meditacija, asketsko i mistično iskustvo.

Ova inverzija – posuđena od protestanata – osigurava da djelovanje crkvenog javnog bogoslužja postane trenutak samoproslavljanja pojedinaca i skupina, a ne zborski glas Zaručnice; i u isto vrijeme poništava intimno jedinstvo duše s njezinim Gospodinom – nešto što je moguće postići samo u individualnom sjećanju – kako bi uzvisio “zajednicu”, dao joj dosljednost i privlačnost “hodanja zajedno”, čak i ako hodanje nema cilja.

Hijeratska normalnost, koja stoji iznad vremena i prostora, popušta pred privremenošću eksperimenta, pred nepoznatim rezultatom, pred patetičnom kreativnošću ili svetogrdnom improvizacijom. A ovo se načelo nužno proteže i na civilni život, gdje svjedočanstvo katolika ne samo da nije potrebno, nego je doista za žaljenje; i gdje vladari, čak i ako su nominalno katolici, mogu donositi zakone protivno Zakonu Božjem i Crkvi. Zato što je svaki od njih uvjeren da može misliti na jedan način, a djelovati suprotno, dok u stvarnosti na kraju razmišljaju na temelju onoga kako se ponašaju.

Uloga Duboke crkve

Sve dok je crkvena hijerarhija bila vjerna svom mandatu, svaki progon antikatoličkih i revolucionarnih vlada suočavao se s čašću i čvrstoćom, često čak i s herojstvom mučeništva, kao u Vendéeu, Španjolskoj, Meksiku, Sovjetskom Savezu , i Kini. Ali čim je Drugi vatikanski sabor “resetirao” hijerarhiju u liberalnom i progresivnom smislu, sama hijerarhija je počela promicati sekularizaciju društva i dobrovoljno isključivanje Crkve i religije iz svih sfera civilnog života, idući tako daleko da je pozivala na revizija konkordata.

U razmaku od nekoliko generacija, kršćanska civilizacija izgrađena zahvaljujući Katoličkoj Crkvi je zanijekana i zaboravljena, do te mjere da potkopava temelje društvenog ugovora. Nije riječ o statistici ili brojkama – koje se također mogu dokumentirati – već o radikalnoj promjeni društva, o načelima koja pokreću njegove građane, o nadama koje djedovi, bake i očevi gaje u buduće generacije. Govorim o sposobnosti naših baka i djedova i roditelja da se odreknu toliko udobnosti kako bi zajamčili obrazovanje ili dom svojoj djeci; Govorim o rasturanju obitelji putem razvoda, namjernom stvaranju ekonomske krize koja onemogućuje autonomiju, mogućnost sklapanja braka i školovanja djece, spoznaju da su građanska i vjerska vlast prijatelji,

Ovo je također dovelo do toga da generacije progresivno, ali neumoljivo gube svu ostavštinu svakodnevnog ponašanja, idioma i navika koje su bile praktičan prijevod katoličkog načina postojanja; napuštanje koje su poticali oni koji su građanima i vjernicima usadili osjećaj stida za svoju prošlost, za svoju povijest, tradiciju i vjeru. Zabrinjava činjenica da je ova izdaja izvršena bez ikakvog poticaja, nakon što je nametnuta odozgo kako u civilnoj sferi, tako i, na neviđen način, u crkvenoj sferi.

Sekularnost države, s kojom narodi odbacuju Kristovo gospodstvo, predstavlja filozofsku i teološku osnovu na kojoj bi se moglo teoretizirati o raspadu kršćanskog društva: bez nje bi razvod, pobačaj, eutanazija, sodomija, genetska manipulacija i transhumanizam mogli nikada nisu uvedeni u nacionalno zakonodavstvo. I to se dogodilo uz odlučujuću potporu Duboke crkve od 1960-ih, au novije vrijeme i potpunim robovanjem katoličke hijerarhije Agendi 2030.: kako je prepoznao mons. Hector Aguer, bivši nadbiskup La Plate u Argentini.

Raspad obitelji

Sve je to nestalo: niti jedan mladi član moderne obitelji nikada nije ni čuo kako je nekada izgledao život. Što se vjerovalo. Čemu se nadalo. S druge strane, gdje su bake i djedovi, koji su nekada čuvali svoje unuke i prenosili im sjećanja svojih predaka, njihovu mudrost, svoju jednostavnu religioznost? Bake i djedovi su bili ti koji su svoje unuke dovodili na molitvu pred Gospinu sliku, učili ih molitvi, ispitivanju savjesti, molitvi zadušnice – “Pokoj vječni daruj im, Gospodine”.

Masonstvo je eliminiralo starije osobe, pretvarajući ih u robu za poslovanje ustanova za njegu ili ih istrijebivši genskim serumom ili prisilnom ventilacijom. Njihova odsutnost, već desetljećima, praćena je frontalnim napadom na ženu, u njezinoj ulozi supruge i majke: srušen je još jedan element kohezije obitelji, srušen još jedan bedem. 

Napad na očinsku figuru – koja se nekada modelirala po autoritetu i dobroti Boga Oca – izvršena je kvarenjem morala, pornografijom i promiskuitetom te konačno – presijecanjem pupčane vrpce koja povezuje spolnost s brakom. Odnos u svrhu prokreacije – muškarac, muž, otac, građanin dodatno je uništen stigmatiziranjem njegove “toksične muškosti”, feminizacijom, kastrirajući ga i u njegovoj volji i u intelektu; prvo stavljanjem sredstava (legitimnog zadovoljstva bračnog čina) ispred prirodnog cilja (prokreacije), a zatim zamjenom sredstava za cilj.

A djeca, odvojena od svojih zaposlenih roditelja, pronalaze na televiziji, internetu, društvenim mrežama, putem aplikacija, u školi – dapače posvuda – novo proročište, entitet koji ih oslobađa odgovornosti izbora i govori im što da misle , što željeti, i protiv koga usmjeriti svoje frustracije. Et inimici domini domestici eius – i neprijatelji će biti ukućani (Mt 10,36). Ovaj entitet – kojem vlast želi pripisati gotovo božanske karakteristike, simulirajući sposobnosti ljudske inteligencije – predlaže novu ekološku kredo, veliča nove “zelene” i “probuđene” vrline, ukazuje na nove gospodare i slavi svoje liturgije. Zato što stoji kao religija i kao takva zahtijeva od vjernika njihov pristanak i njihovu poslušnost svojim službenicima.

Državna religija

Sustav indoktrinacije dokazano je učinkovit, a kroz povijest je zbog novih vremena ili tehnološkog napretka mijenjao tek poneki detalj, ali je uvijek zadržao svoju izvornu shemu. I to je shema koja mora biti poznata, ako joj se želimo suprotstaviti u svim njenim različitim oblicima: zdravstvenom, energetskom, klimatskom, ratnom, financijskom i vjerskom. Shema koja je nepobitno inspirirana ne samo ukidanjem jedine prave religije, već i njezinom zamjenom luciferijanskom religijom napretka, čovječanstva, bratstva i Majke Zemlje.

Neka nas stoga ne čudi ako se početni izgovor kojim je masonerija potkopavala autoritet Katoličke crkve u ime vjerskih sloboda raspadne, ostavljajući neospornu dominaciju – također priznatu na institucionalnoj razini – jedine religije kompatibilne s ideologija Novog svjetskog poretka. Kult sotone koji, nakon što se dva stoljeća skrivao iza Prometeja i boginje razuma, danas javno izlazi na vidjelo i za sebe prisvaja onu isključivost zbog koje je pravu Crkvu predbacivao i nijekao ju do te mjere da je postala “državnom religijom”, namećući svoje apsurdne dogme i lažna uvjerenja međunarodnoj zajednici, indoktrinirajući djecu i mlade u školama, te obvezujući građane da se pridržavaju njegovih propisa.

Čini se da smo svjedoci globalne obnove poganstva kao za vrijeme vladavine Julijana Apostate: svojevrsne osvete idolopokloničkih kultova Kristovoj vjeri, osvete tame nad svjetlom. Ali to je, kao što znamo, ontološki nemoguće.

Zaključak

Želio bih zaključiti svoj govor osvrćući se upravo na ovo mjesto, Pontmain, gdje se 17. siječnja 1871. ukazala Djevica Marija pod naslovom Naše Gospe od Francuske.

Ubrzo nakon toga, 18. ožujka 1871., Francusko-pruski rat će završiti porazom Napoleona III., a neredi sljedećeg ožujka dovest će do Pariške komune. U tim je okolnostima francusko masonstvo (socijalističkog nadahnuća i vezano za centre kulturne moći) organiziralo revoluciju koja je, međutim, utopljena u krvi idućeg svibnja nakon intervencije vlade u Versaillesu po nalogu engleskog masonstva (koje je bilo liberalno i vezano za institucionalna moć).

Danas je taj rascjep između različitih slobodnih zidara prevladan pactum sceleris koji ih ujedinjuje – concilium fecerunt in unum (Ps 70,10) – sa zajedničkim ciljem dovršetka uspostave Novog svjetskog poretka, nužne pretpostavke za vladavinu Antikrista. .

Blažena Djevica, u svom ukazanju u Pontmainu, nije rekla ništa. Do njezinih nogu bio je otvoren svitak sa zlatnim slovima na kojima je pisalo: “Molite, djeco moja. Bog će vam vrlo brzo odgovoriti. Moj Sin dopušta da Njegovo Srce bude dotaknuto.” Pa i danas ove riječi utjehe vrijede i vrijede. Gospodin će se vrlo brzo odazvati, jer ima mnogo dobrih duša koje se u ovoj fazi otpadništva i krize vlasti bude iz obamrlosti u kojoj su bile predugo.

Paklena prijevara globalizma osuđena je na potpuni neuspjeh. Po ovom pitanju ne može biti ni najmanje sumnje. Babel novog poretka će se srušiti pod teretom njegovih laži, nepogrešivog znaka đavolskog djela. Zadaća koja nam pripada je naviještati istinu, podsjetiti svijet da spasenje dolazi samo od Krista, Kneza mira, čije gospodstvo nad narodima i nad Crkvom, koju je uzurpirala buntovna i pokvarena vlast, mora biti obnovljena.

Neka Presveta Djevica, Kraljica pobjeda i Posrednica svih milosti, ubrza kraj ove nevolje, kako bi se ispunile njezine riječi izgovorene u Fatimi 1917: “Na kraju će moje Bezgrješno Srce trijumfirati.”

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
lifesitenews

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button