Svijet

Vatikanski kardinal opleo po Gatesu i Sorošu i optužio ih za stvaranje globalne ‘države nadzora’

Njemački kardinal tvrdi da su pandemiju koronavirusa iskoristili ljudi poput Georgea Sorosa Billa Gatesa za stvaranje globalne ‘države nadzora’. Pandemija je izazvala ‘kaos’ i ‘previranja’ ne samo zbog ‘nedostatka znanja’ o prenosivosti i opasnosti samog virusa, već i iz volje superbogatih da ‘ugrabe priliku da dovedu ljude u redu’, rekao je Gerhard Ludwig Mueller prošlog tjedna u intervjuu za austrijski Institut St. Bonifacije. Muller obnaša i dužnost visokog suca na vatikanskom sudu.

Svjetske financijske elite sada koriste pandemiju i mjere koje vlade poduzimaju u borbi protiv širenja virusa kako bi podvrgle ljude ‘potpunoj kontroli’ i uspostavile globalnu ‘državu nadzora’, dodao je. Sveti Bonifacije objavio je video koji prikazuje mali dio intervjua, a kardinal je potvrdio da je snimka autentična.

Vatikanski kardinal opleo po Gatesu i Sorošu i optužio ih za globalnu kontrolu čovječanstva...
www.crodex.net

‘Ljudi, koji sjede na prijestolju svog bogatstva, vide priliku da proguraju svoju agendu’, rekao je kardinal, zatim imenujući suosnivača Microsofta Gatesa, milijardera Sorosa i čelnika Ekonomskog foruma u Davosu, Klausa Schwaba, među onima koji stoje iza navodne sheme globalne kontrole.

Kardinal je potom optužio globalne financijske elite za pokušaj da se izrodi ‘nov čovjek’ stvoren ‘na njihovu sliku i priliku’, dodajući da sebi ne bi poželio takvu sudbinu. ‘To nema nikakve veze s demokracijom’, rekao je bivši regensburški biskup, koji je nekoć bio na čelu Kongregacije za nauk vjere.

Kardinalove izjave, koje su se tek nedavno pojavile u medijima, izazvale su val kritika njemačkih medija, koji su njegove riječi brzo označili kao ‘teorije zavjere’. Neki stručnjaci koje su pozvali njemački časopis Der Spiegel i drugi mediji rekli su da se njegove riječi mogu protumačiti kao usporedba između djelovanja moderne vlade i nacista, čiji se zločini na taj način ‘umanjuju’. Također su komentirali da se samo spominjanje Sorosa u takvom kontekstu može smatrati antisemitskim.

Vatikan nije komentirao Muellerove izjave. Njemačka biskupska konferencija u početku je samo ukazala na svoj poziv ljudima da se cijepe. Kasnije je glasnogovornik konferencije Matthias Kopp na Twitteru napisao da je začuđen Muellerovim riječima i dodao da je kardinal takve izjave očito davao ‘kao privatna osoba’. Dodao je da odbacuje logiku prema kojoj je svatko tko ‘kritizira financijsku elitu… automatski na krivoj strani’. Također je ukazao na ‘nelegitiman utjecaj’ koji vrše ‘superbogate elite u raznim zemljama’.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Slobodna Dalmacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button