DomovinaIzbor uredništvaVijesti

George Soros – vjeruje li itko u njegove iskrene namjere?

Tijekom devedesetih, Sorosovo Otvoreno društvo snažno se suprotstavilo tadašnjoj hrvatskoj vlasti predvođenoj Franjom Tuđmanom i financiralo različite projekte i medije koji su bili oporba Tuđmanu, često i na perfidne načine. Stjepan Mesić odlikovao je Georgea Sorosa – Redom kneza Branimira s ogrlicom, povodom desete obljetnice djelovanja Instituta Otvoreno društvo 2002., što više govori o Mesiću i hrvatskoj vlasti tih godina nego o Sorosu Dokaz o tome možete pročitati OVDJE.

Američki milijarder George Soros rođen je u Budimpešti 12. kolovoza 1930.

Prema izjavi prijašnjeg premijera Malezije, Mahathira bin Mohameda, George Soros je preko svojeg fonda Quantum, krivac za ekonomski slom tržišta u Istočnoj Aziji 1997., zbog špekulativnih investicija.

U studenom 2010., američki televizijski voditelj Glenn Beck teško je optužio Georgea Sorosa, da je u mladosti surađivao s nacistima i da u suradnji s drugima, radi na urušavanju američke ekonomije, kako bi se uspostavio novi svjetski poredak.

Američki predsjednički kandidat Lyndon LaRouche kritizirao je Georgea Sorosa, da je vođa međunarodne ilegalne trgovine drogom.

“Otvoreno društvo prolazi kroz krizu i krećemo se prema raznim oblicima zatvorenog društva, od fašističke diktature do mafijaške države. To je zato što su izabrani lideri nisu ispunili razumna očekivanja i nade biračkog tijela”, izjavio je 2017. George Soros, američki špekulant, milijarder i navodni “filantrop”, vjerojatno s najvećom ulogom u financiranju takozvanih tzv. “progresivnih” nevladinih udruga na Zapadu i u svijetu.

On je čovjek koji je u velikoj mjeri financirao predizbornu kampanju Hillary Clinton radi sprečavanja dolaska na vlast Donalda Trumpa.

Soros je američki milijarder je Popperovu teoriju i takozvano “otvoreno društvo” u praksi osmislio kao bazu koja odbija identitet, granice i nacije, koja aktivizmom članova kroz razne nevladine udruge i organizacije utječe na vlast.

Međutim, svjedoci smo da razne nevladine udruge zaista “utječu na vlast”, ali čelnici istih tih udruga dobivaju smjernice kako djelovati dobivaju upravo od onih koji ih financijski podržavaju, čime izravno utječu na političke promjene. S druge strane, dobronamjerne pojedince koji su im se pridružili dovode u zabludu da oni svojom voljom i “vođeni svijetlim ciljevima” utječu na donošenje odluka na vrhu.

Američki milijarder već dugi niz godina na sve načine i bez oklijevanja, čak i plaćanjem udruga i prosvjednika na ulicama,pokušava održati privid humanosti ovog nakaradnog projekta. Jedna od zadaća je aktivizam protiv američkog predsjednika Trumpa. No, George Soros postaje svjestan da je projekt “otvorenog društva” u velikoj krizi, između ostalog jer je stanovništvo u svijetu sve više informirano i sve više sumnja u neovisan rad brojnih „civilnih udruga“, često financiranih iz izvora i ljudi kao što je George Soros.

Tijekom posljednjih 20 godina je George Soros kroz Zakladu Otvoreno društvo financirao organizacije i udruge koje su pristale širiti njegove vrijednosti i ideale. U Sjedinjenim Državama, Europi ili bilo kojem kutku svijeta gdje je to bilo moguće.

Među nevladinim udrugama koje financira George Soros su brojne i one u Hrvatskoj, osobito kao podružnice nevladinih organizacija aktivnih diljem Sjedinjenih Država i Europe.

Nametanje Sorosevih vrijednosti životu država Europe je vidljivo kroz tzv. “obojene revolucije“, među kojima je posljednja bila ukrajinski “Majdan“. U intervjuu kojeg je u svibnju 2014. objavio CNN  Soros je priznao kako je on bio odgovoran za stvaranje zaklade u Ukrajini koja je pomogla u svrgavanju tada legitimne vlade i predsjednika.

Poznata je njegova sprega s imigrantskom krizom, zbog čega ga mnogi optužuju  da je pomogao destabilizirati Europu dolaskom stotina tisuća imigranata samo da zadovolji neke javnosti skrivene interese.

Nakon svega navedenog, što je samo mali dio onoga što se može naći o Georgu Sorosu, vjeruje li itko u iskrene namjere Georga Sorosa?

Ne, osim onih koji imaju koristi od njega i on od njih.

Nakon drugog kruga lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj možda možemo očekivati neka nova odlikovanja, ili se svi zajedno možemo upitati da li će možda George Soros postati počasni građanin grada Zagreba?

A što je George Soros Govorio o Donaldu Trumpu možete pogledati u videu ispod.

A što je George Soros Govorio o Donaldu Trumpu možete pogledati u videu ispod.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
YT Bloomberg Politics

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button