Izbor uredništva

New York Post: George Soros najopasniji je čovjek u Americi – Njegove sluge su posvuda!

Jedna od organizacija koju George Soros koristi za promicanje svoje agende je Zaklada otvorenog društva koja se približava 20 milijardi dolara. Zaklade otvorenog društva su sredstvo putem kojeg George Soros financira cijelo svoje carstvo.

Matt Palumbo, autor knjige “Čovjek iza zavjese: Unutar tajne mreže Georgea Sorosa,” u eseju za New York Post piše kako George Soros nikada nije imao veći utjecaj na američku administraciju te nabraja Soroseve ljude u Bidenovoj administraciji.

George Soros najopasniji je čovjek u Americi, piše New York Post. Investitor namjerava preurediti zemlju prema svom liberalnom imidžu, od SAD-ovih vanjskopolitičkih prioriteta do podrivanja kazneno-pravnog sustava. The Post se osvrće na doseg Sorosevih milijardi. U trećem eseju, Matt Palumbo, autor knjige “Čovjek iza zavjese: Unutar tajne mreže Georgea Sorosa,” ispituje Soroseve pomoćnike u Bidenovoj administraciji.

S 92 godine George Soros može se pohvaliti većim utjecajem nego ikad prije u Ovalnom uredu

Unatoč tome što je ranije davao milijune u predsjedničke izbore u SAD-u, on je, na sreću po zemlju, većinu tog novca bacio u vjetar. Soros je donirao desetke milijuna neuspjelim predsjedničkim kampanjama Johna Kerryja i Hillary Clinton, a čak i kad je pobijedio s Barackom Obamom, kasnije se žalio da mu to nije priskrbilo onu vrstu utjecaja kakvu je tražio.

S Bidenom, Sorosevi sluge su posvuda, a Soroseva infiltracija Bidenov tim započela je prije nego što je uopće preuzeo dužnost. Bidenov tranzicijski tim formiran je nakon izbora 2020. i brzo se počeo popunjavati liberalima povezanim sa Sorosom i njegovom mrežom.

Timovi koje je okupio Biden, a koji su uključivali popise pojedinaca “odgovornih za razumijevanje operacija” svake vladine agencije, odabrani su da pripreme i Bidena i Kamalu Harris da krenu s radom prvog dana.

Pojedinca koji rade za organizacije koje je osnovao ili financira Soros bilo je barem 17. To uključuje pojedince odabrane za rad u tranzicijskim timovima Državnog tajništva, Ureda za financijsku zaštitu potrošača, Misije Sjedinjenih Država pri Ujedinjenim narodima, Ministarstva obrane, Ministarstva rada, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija, Federalnih rezervi, bankarstva i Regulatori vrijednosnih papira, Vijeće za nacionalnu sigurnost, Ured američkog trgovinskog predstavnika i Odjel za pitanja veterana.

Odnos Sorosa i Blinkena

Državni tajnik Antony Blinken vjerojatno ima najjače veze sa Sorosem. Antonyjev otac Donald Blinken i njegova supruga Vera financirali su Arhiv otvorenog društva Vere i Donalda Blinkena na Srednjoeuropskom sveučilištu, u kojem se nalazi digitalna zbirka mađarskih povijesnih dokumenata.

Dnevni blog Hungarian Spectrum, koji se hvali da je Soros među njihovim donatorima, slavio je Blinkena kao potencijalnog državnog tajnika nakon izbora 2020. jer “Mađarska neće biti zaboravljena u sljedeće četiri ili možda osam godina u Washingtonu”. Nakon što je Blinken potvrđen za državnog tajnika, mađarski list Magyar Nemzet nazvao je to “sjajnom viješću za Georgea Sorosa”.

I doista je tako, jer jedna od prvih radnji koju je Blinken poduzeo nakon što je preuzeo svoju poziciju bila je sankcioniranje dugogodišnjeg kritičara Sorosa. U svibnju 2021. Blinken je najavio sankcije protiv bivšeg albanskog predsjednika i premijera, Salija Berishe, zbog navodne značajne korupcije i zabranio njemu, njegovoj supruzi i djeci ulazak u Sjedinjene Države.

Soros i Berisha već su se javno svađali, a Berisha ga je nazvao velikim guskom. Optužio ga je za mafijaške radnje u Albaniji. Zastupnik Lee Zeldin nije mogao ne primijetiti da su sankcije došle naizgled niotkuda, no državni tajnik zanijekao je bilo kakav kontakt sa Sorosem u vezi sa sankcijama.

Iako Sorosa u posljednje vrijeme nema u javnosti, čini se da su njegova djeca spremna preuzeti njegovo carstvo i rade prekovremeno. Jedan sin, 37-godišnji Alexander Soros, bio je njegov veleposlanik u Bijeloj kući.

Kako Soros troši svoj novac

Jedna od organizacija koju Soros koristi za promicanje svoje agende je Zaklada otvorenog društva koja se približava 20 milijardi dolara. Zaklade otvorenog društva su sredstvo putem kojeg George Soros financira cijelo svoje carstvo. Također, jedna od organizacija je i Centar za američki napredak koji je Soros je tijekom godina financira s najmanje tri milijuna dolara. Na listi se nalazi i Srednjoeuropsko sveučilište koje je u Mađarskoj pokrenuo George Soros 1991. godine kako bi progurao liberalnu agendu u bivšem sovjetskom bloku nakon pada zida. Soros je tijekom godina donirao više od 400 milijuna dolara za visoko obrazovanje.

Izvor: narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button