Borilački sportoviSport

Wilder odbija novac, spreman je prihvatiti samo borbu: ‘On želi krv!‘

Ako je vjerovati treneru Deontaya Wildera, treća borba protiv Tysona Furyja je neminovna.  

Tim zadužen za boksačku karijeru Tysona Furyja trenutno je žestoko u poslu. Oni pokušavaju pronaći koje je najbolje rješenje za njihovog boksača, kojim ne bi ostao bez meč(ev)a protiv Anthonyja Joshue, nakon što je potvrđeno kako Fury ima pravnu obavezu prvo odraditi meč protiv Deontaya Wildera.

Kao najbolji način, posebno jer je poznato kako već sad postoji budžet za meč od 150 milijuna dolara, istaknula se opcija isplate Wilderu, nakon čega bi on dozvolio Furyju meč protiv britanskog rivala.

U medijima se spominje brojka od oko 20 milijuna dolara, odnosno 14 milijuna funti, no sad se pojavila informacija kako je Wilder istu odbio. To je otkrio Wilderov novi trener, ujedno i bivši protivnik, Malik Scott. On je na Instagramu podijelio izjavu Boba Aruma, koji je izjavio kako njegov tim i on nemaju namjeru Wilderu isplatiti novac da bi se “sklonio sa strane”, dodavši kako to nije bila njihova namjera niti u jednom trenutku.

“Wilder je odbio novac i nema nikakvu namjeru prihvatiti bilo što da bi se sklonio sa strane. Trenutno ovdje imate posla s drugačijim tipom gada. On sad želi krv, nikakav novac. Iskupljenje je pred nama”, napisao je Scott.

To je svakako sportski pohvalan stav “Bronze Bombera”, no pitanje je što on može promijeniti da mu se ne dogodi isto što i u veljači 2020. godine, kad ga je Fury prvobitno demolirao u ringu, a onda u sedmoj rundi završio. Naravno, ako Wilder uistinu vjeruje u sve one izlike koje je izrekao nakon meča, od preteškog kostima pa do toga da mu je netko otrovao vodu, moguće da je prepun samopouzdanja kako će uz dobre uvjete on prikazati potpuno drugačiju sliku.

Bob Arum je već dao 24. srpnja kao prijedlog datuma meča, što je dovoljno rano da se Fury stigne pripremiti i za jesenski meč protiv Joshue, ako sve prođe prema planu te upiše pobjedu protiv Wildera. Prema odluci suda, krajnji rok za održavanje meča je 15. rujna, ali Wilder i njegovi predstavnici se još uvijek nisu izjasnili o tome što oni preferiraju. Zapravo, ova izjava Scotta prvo je što se nakon sudske odluke u medijima i pojavilo.

Kako je izgledala njihova druga borba pogledajte u sljedećem videu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
YT Top Rank Boxing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button